![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 16.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
![]() Chodzi mi o zliczenie aktualnie zalogowanych użytkowników... Pomyślałem że możnaby to zrobić tak, że z bazy danych zrobie taką pętle która wyciągnie wszystkie rekordy z bazy i je zsumuje( a jest taka możliwośc, bo wartość zalogowanego użytkownika w wierszu 'aktywny' wynosi 1 )... znacie może jakiś łatwiejszy sposób na to, czy ten będzie dobry ![]() //edit LOL.. znalazłem chyba lepsze rozwiązanie:
Ten post edytował mateekk 18.05.2007, 19:23:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 16 Dołączył: 18.10.2006 Skąd: Olsztyn/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz zrobić tak, że jak ktoś się zaloguje to pole np zalogowany zmienia się na 1 i później SELECTEM wybierasz wszystkich, którzy mają 1 przy polu zalogowany i zliczasz poleceniem:
mysql_num_rows http://pl.php.net/manual/pl/function.mysql...;mysql_num_rows dokładnie tak jak napisałeś ![]() Ten post edytował Danone 18.05.2007, 19:26:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 8 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- I need TP for my bunghole!!!
Mój nowy przyjaciel - tytanowa płytka na stałe ------------------------------------------------------ AEGEE, kwiaciarnia rzeszów , notariusz rzeszów, zakład krawiecki rzeszów, paweł jakubowicz |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 4 Dołączył: 12.09.2006 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok a jak user nie wciśnie przycisku wyloguj i nie ustawisz w bazie aktywny na 0 to co ?
Ja proponuje co odświeżenie strony dodawać time() do bazy danych ( do pola np time ) i jeżeli aktualny time() jest większy niż tamten w bazie o min 15 min to znaczy ze user niezalogowany jest ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 22:12 |