![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 12 Dołączył: 27.01.2007 Skąd: north Poziom: 158 Tytuł: Miszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi jak pobrać treść strony (surowy html) za pomocą fsockopen. (cURL odpada, nie mam dostępu na serwerze). Dokładnie chodzi mi o stronę: http://www.tibia.com/ .
Drugi wątek jaki mnie nurtuje, jak wysłać dane przez SSL (właśnie tj. wyżej) za pomocą POST. Dziękuję za odpowiedź. Ten post edytował carbolymer 18.05.2007, 17:32:00 -------------------- Blog | plugin system by carbolymer
Residence: #php.pl @ IRCNet "Pralki powstały po to, aby kobiety też mogły programować" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Łączysz się z serwerem WWW na odpowiednim porcie (domyślny dla SSL to chyba 443) i wysyłasz coś w rodzaju:
Kod POST /plik.php HTTP/1.1 Host: tibia.com Content-Type: application/x-www-form-urlencoded Content-Length: 1234 key=value&key2=costam&kolejny=blaaa&xyz=jeszcze_jedna_wartosc_potraktowana_funkcja_rawurlencode() Ważna jest ilość enterów w nagłówkach. -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 06:54 |