![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2006 Skąd: Brzozów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam nastepujacy problem. Mam jakas strone internetowa np z baza hoteli. Wchodze na jakis hotel i tam mam detale numer telefonu, adres, ceny itd. Wszytko znajduje sie na jednej stronie.
Czy da sie pobrac te dane (napisac skrypt w php) zeby pobrac te dane ze strony i zapisac do mojej bazy dancyh?? Cos takiego jakby maly porgramik ktory czyta strone www i zapisuje dane do bazy danych. Szukalem w necie, ale nie znalazlem nic konkretnego. Jesli sie da prosilbym o jakies wskazowki. Jesli nie da sie tego zrobic przy pomocy PHP to jakiego narzedzia powinienem urzyc (jaki jezyk programowania)(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Ten post edytował radziowi 18.05.2007, 14:52:54 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Oczywiście, że się da. fopen() lub cURL i potem wyrażenia regularne do przetworzenia zawartości.
Pozdrawiam. Ten post edytował Cysiaczek 18.05.2007, 15:03:43 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2006 Skąd: Brzozów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziekuje. Juz wiecz czego musze szukac.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:08 |