![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
zastanawiam się nad rozwiązaniem takiego problemu: kamera zapisuje co 3 sek. obraz .jpg na serwerze pod nazwą obraz.jpg. stronka (index.html), wygenerowana przez program do wyświetlania zdjęć działa tak, że w zaczniku meta jest przeładowywana stronka co 3 sek. (odświeżanie index.html) obraz za każdym razem wczytuje się "brzydko", standardowo - od góry do dołu czy macie może jakiś pomysł jak zrobić wyświetlanie obraz.jpg aby wyglądało to jakoś płynnie, bez takich przeskoków, jak to się robi w prawidłowy sposób albo bardziej profesjonalny, proszę o jakieś rady, sugestie, przykłady. Pozdrawiam, Łukasz Ten post edytował kossa 18.05.2007, 08:40:53 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 1 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dokładnie rozumiem. Chodzi Ci o to, że zdjęcie ładując się robi to od góry do dołu i np. przenosi treść, która znajduje się poniżej?
Jeżeli tak to wystarczy, że zdefiniujesz wielkość obrazka i masz z głowy. Jeżeli to inny przypadek to opisz go dokładniej ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2007 Skąd: Osiek almost City ;-D Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem, czy to czasem nie jest zależne całkowicie od przeglądarki... Coś mi tak podpowiada, że kiedyś w Operze mogłem przestawić "tryby" wyświetlania zdjęć - albo najpierw takie rozmazane kwadraty, albo wczytywanie "na bieżąco".
Co do efektu - sądzę, że takie coś można zrobić ładnie we Flashu i ActionScript... Niemniej jednak, sam nie wiem jak ;] @up: autorowi tematu chodziło o efekt ładnego ładowania jakiegoś zdjęcia. :-) -------------------- "Hmmm, na wakacje trzeba będzie zacząć zarabiać, co nie? ;-] GTA IV się coraz bardziej zbliża... ;-]"
To się nazywa częsty update sygnaturki. ;-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie mozna by zrobic opoznienia np. 6 sek i zrobic ladowanie za pomoca ajaxa, dopiero po zaladowaniu wyswietlac obrazek?
-------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.06.2025 - 11:10 |