![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Na wstepnie przepraszam za brak polskich znaczkow (walka z linuxem:) ). Chciabym zapytac was o potencjalne mozliwosci rozwiazania mojego problemu (czy raczej dwoch problemow). Znajduje sie przed zadaniem napisania pewnych skryptow (chodzi o quiz oraz newsletter). Nie jestem pewien co do gotowych rozwiazan, w sensie, wolalbym ich nie kupowac, jednoczesnie rozwazam mozliwosc tworzenia ich samodzielnie. Niemniej przy pracy samodzielnej nie wiem nawet gdzie zaczac. 1) Newsletter - chcialbym stworzyc narzedzie do rozsylania mailingu w dosc duzych ilosciach - nie do konca wiem jak napisac takie rozwiazania (glownie chodzi o rozsylanie duzej ilosci wiadomosci przy jednoczesnej szybkosci i mozliwie malym obciazeniu serwera) - nie mam baldego pojecia jak rozwiazac problem rozsylania wiadomosci graficznych, czy wiadomosci, ktore pobieraja grafiki z internetu ![]() Tutaj zastanawiam sie, czy nie przyjac rozwiazania w stylu... to jest baza adresow... napiszmy maila w jakims programie pocztowym i wyslijmy (i tutaj tez nie za bardzo wiedzialbym jak rozwiazac sprawe wyslania bardzo duzej ilosci maili jednym razem) 2) Quiz - to zagadnienie jest dla mnie zlozone - chcialbym, zeby uzytkownicy nie mieli mozliwosci cofania sie - aby pytania byly generowane losowo, najlepiej z uwzglednieniem tego co jzu wyswietlane bylo dla danego hosta (zapewne identyfikacja po ip oraz powatarzanie zapytan jesli pula jest wyczerpana) Czy cos takiego powinno powstac w javascript'ie? Chcialbym was prosic, zebyscie podzielili sie ze mna swoja wiedza i informacjami Z gory dziekuje Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:42 |