![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jestem początkujący w PHP więć prosze o dokładne wyjaśnienia
linjka w której jest błąd:
i błąd który wyskakuje: Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\motor.php on line 19 Prosze o pomoc słyszałem że ten błąd pojawia się jesli brakuje jakiegoś ,; itp. ale nie widze błędu |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tej linii nie ma błędu.
Na 99% błąd jest w linii poprzedniej. Pokaż ok. 5 wierszy w górę i w dół. Popatrzymy, poradzimy ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skrypt był króciutki więc dałem cały |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 16 Dołączył: 18.10.2006 Skąd: Olsztyn/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W linii 18 brakuje cudzysłowia ![]() |
|
|
![]()
|
|
na ten błąd pomogło(dzieki) ale co sie podziało sam sie juz teraz pogubiłem
teraz takie błedy wywaliło: Warning: fopen() expects at least 2 parameters, 1 given in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\motor.php on line 11 Warning: fread(): supplied argument is not a valid stream resource in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\motor.php on line 13 Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\motor.php on line 15 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\motor.php:6) in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\motor.php on line 17 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\motor.php:6) in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\motor.php on line 18 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\motor.php:6) in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\motor.php on line 19 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 16 Dołączył: 18.10.2006 Skąd: Olsztyn/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
z tymi błędami sobie poradziłem w lini 11 nie było przecinka ale teraz mam taki błąd:
Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 732698625 bytes) in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\motor.php on line 13 prosze o pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skrypt ma za mało pamięci przydzielonej na wykonanie dlatego zanim zakończy działanie wywala się z powodu jej barku.
Zwiększ limity pamięci na wykonanie skryptu w pliku php.ini (rozejrzyj się za dyrektywami związanymi z pamięcią, pamięć po ang. to memory) |
|
|
![]()
|
|
w pliku php.ini zmieniłem wartosc memory_limit=100M na memory_limit=800M
ale nic nie pomogło moze serwer apache2 cos blokuje(moze tam trzeba zmienic wielkosc pamieci przydzielonej jednemu skryptowi) jesli ktos wie jak to zrobic to przosze o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w pliku php.ini zmieniłem wartosc memory_limit=100M na memory_limit=800M ale nic nie pomogło moze serwer apache2 cos blokuje(moze tam trzeba zmienic wielkosc pamieci przydzielonej jednemu skryptowi) jesli ktos wie jak to zrobic to przosze o pomoc Nic nie pomogło, czyli wyświetla się ten sam błąd, tak? Jeśli nie to wklej treść tego nowego błędu. PS. Zresetowałeś serwer po edycji pliku php.ini ? -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
błąd jest ten sam serwer zrestartowałem
spróbowałem inaczej dałem coś takiego:
i jak mam wykonac operacje to strasznie muli kompa przez 30sek a potem wyskakuje taki błąd: Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\motor.php on line 17 dlaczego tak muli moze ja zle skrypt napisałem zadaniem skryptu miało byc pobranie pliku dokładnie filmu .avi z katalogu w którym jest plik.php |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast wczytywać treść pliku AVI do pamięci możesz od razu przesłać go do przeglądarki użytkownika: readfile" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
-------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
po wpisaniu readfile zamiast fopen strona wygląda tak:
RIFFŹ+AVI LISTś"��hdrlavih8���@��������������É������������`��P ������������������LISTŘ��strlstrh8���vidsxvid���������������� �������É�Éx�'����������`Pstrfl���(���`��P����XVID�´�������� ���������?1���������������������������������������+�Ź�@şĹ� mĹ�čďĹ���������JUNK��ŚdŐw& �����O����������������������������������������������� ������������������������������������������������������ ������������������������������������������������������ ������������������������������������������������������ ������������������������������������������������������ ������������������������������������������������������ ������������������������������������������������������ ������������������������������������������������������ ������������������������������������������������������ ������������������������������������������������������ ������������������������������������������������������ ������������������������������������������������������ ������������������������������������������������������ ������������������������������������������������������ ������������������������������������������������������ ������������������������������������������������������ ������������������������������������������������� itd... �����O����������������������������������������������� ��������������������������� zamiast okna pobierania |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Masz jeszcze literówkę:
nie: Contnet-Disposition a: Content-Disposition Może pomoże ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
nie pomogło
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to jeśli masz krzaki, to wydaje mi się, że jest to wina nagłówka, spróbuj przed wywołaniem readfile, wysłać odpowidni nagłowek ( mime type ).
header" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:04 |