![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 238 Pomógł: 1 Dołączył: 27.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W którym miejscu (jaka funkcja) odpowiada za wyświetlanie błędów nagłówków (np. błędów funkcji headers) czy to w Apachu (httpd.conf) czy w php (php.ini). Mam pewien skrypt, który na jednym serwerze wyświetla mi błąd źle umieszczonej funkcji headers a na drugim serwerze ten błąd się nie wyświetla.
Dodam jeszcze, że na serwerze, który nie wyświetla tego błędu error_reporting mam ustawione na E_ALL & ~E_NOTICE |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: W - WA -> GRO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewnie cos wyrzucasz na output przed wymiana naglowkow sesji, cookies, ...
![]() -------------------- Zanim zadasz pytanie, zawsze wczesniej zajrzyj do manuala ( pl.php.net/manual/pl/ ).
Szukasz skryptow - www.hotscripts.com |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 238 Pomógł: 1 Dołączył: 27.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie oto mi chodzi. Miałem na myśli jak ustawić serwer (Apache, php), żeby wyświetlał mi błędu nagłówkowe, gdy kod jest źle napisany. Czy wystarczy do tego ustawić error_reporting na E_ALL & ~E_NOTICE? Bo tak właśnie mam ustawione i błędów mi nie pokazuje (a na pewno one są).
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie oto mi chodzi. Miałem na myśli jak ustawić serwer (Apache, php), żeby wyświetlał mi błędu nagłówkowe, gdy kod jest źle napisany.
Co to jest błąd nagłówkowy? Cytat Czy wystarczy do tego ustawić error_reporting na E_ALL & ~E_NOTICE?
Spróbuj jeszcze: [php:1:73fa80c5d2]<?php ini_set('display_startup_errors', 1); ini_set('display_errors', 1); ?>[/php:1:73fa80c5d2] Cytat Bo tak właśnie mam ustawione i błędów mi nie pokazuje (a na pewno one są).
A co to za błędy? Możesz pokazać kawałek kodu? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat [...] Mam pewien skrypt, który na jednym serwerze wyświetla mi błąd źle umieszczonej funkcji headers a na drugim serwerze ten błąd się nie wyświetla.
Dodam jeszcze, że na serwerze, który nie wyświetla tego błędu error_reporting mam ustawione na E_ALL & ~E_NOTICE Na drugim jest ustawione: Kod error_reporting = E_ALL
-------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
kod wygląda tak:
[php:1:8322e8e4f9] funkcja(); echo'jakis tekst'; header("Location:nazwa.php"); funkcja2(); [/php:1:8322e8e4f9] Powinien wyskoczyć błąd, że nie możliwe jest otworzenie strony nazwa.php czy jakoś tak (coś z nagłówkiem), a się nie wyświtla Serwer (php.ini) mam tak ustawiony: error_reporting = E_ALL & ~E_NOTICE display_errors = On display_startup_errors = On |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Powinien wyskoczyć błąd, że nie możliwe jest otworzenie strony nazwa.php czy jakoś tak (coś z nagłówkiem), a się nie wyświtla
Widocznie masz ustawione buforowanie wyjścia (output_buffering w php.ini). Wtedy nie ma znaczenia kiedy wyślesz nagłówki. |
|
|
![]()
|
|
dziękuje za pomoc, już działa
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 09:57 |