![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 190 Pomógł: 1 Dołączył: 20.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
W pliku test.html mamy taki kod: ("java script" oczywiscie jest napisane razem) Jesli klikniemy na link "test" w Operze, FF albo IE6, to otworzy sie nowe okno o rozmiarze 800x600. Ale nie w IE7 - tu okno zmaksymalizuje sie na cala powierzchnie ekranu. Dlaczego IE7 nie ustawia rozmiaru okna na taki, jaki ma podany? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukaj literówki jakiejś u siebie bo to na bank działa
![]() -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 190 Pomógł: 1 Dołączył: 20.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma zadnej literowki, ale sprawdzalem na innym komputerze z IE7 i tam okno sie otwiera normalnie.
Tylko u mnie przez krotka chwile (podczas otwierania) jest mniejsze, a potem zaraz sie maksymalizuje i laduje sie tresc z WP ![]() Grzebalem w ustawieniach, ale nie mam pojecia co to moze byc... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 10 Dołączył: 8.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź inne strony, może wp daje jakiś skrypt do maksymalizacji okna.
Używają obfuscat'ora więc nie chciało mi się analizować. -------------------- --------------------------------------------------------------------------------
weblog.axent.pl -------------------------------------------------------------------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Sprawdź inne strony, może wp daje jakiś skrypt do maksymalizacji okna. WP to tylko przyklad, tak sie dzieje jak otworze dowolna tresc w oknie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 10 Dołączył: 8.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdziłem dokładnie ten sam kod, który wkleiłeś pod IE 7 i działa poprawnie (okno otwiera się w ustalonym rozmiarze).
Jedyne, co mi przychodzi do głowy to: - masz jakieś nietypowe ustawienia w Twoim IE, - masz zainstalowane jakieś narzędzia do IE, które powodują automatyczną maksymalizacje, - może jakiś inny program (np. firewall) to powoduje -------------------- --------------------------------------------------------------------------------
weblog.axent.pl -------------------------------------------------------------------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:44 |