![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! CZy jest możliwość aby za pomocą jakiejś petli (np for) wypisać przypadki do instrukcji switch?
Chodzi o to ze chcę użyć switch ale mam ponad 100 prostych przypadków case, wypisanie ich ręcznie byłoby żmudnym i chyba nieprofesjonalnym zadaniem więc chciałbym to zrobic za pomocą pętli ale nie chce mi działać taka instrukcja switch z zagnieżdżoną pętla, czy to się w ogóle da zrobić? kod jaki zrobiłem to:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 1 Dołączył: 15.05.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprubuj tak:
najpierw pętla for która tworzy plik tekstowy switch.php A w nim:
i po pętli juz tylko include('switch.php') Nie wiem czy to pomoże ale warto sprubować -------------------- Chcę kobietę!!! Cierpliwą i wyrozumiałą jak stado bydła przed dojeniem.....
Życie jest jak papier toaletowy-długie, szare i do dupy, ale na szczęście czasem pachnie rumiankiem wynajmę mieszkanie? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kristoff: lepiej napisz co chcesz osiagnac, bo kod wyglada na tak prosty (+piszesz ze jest prosty) ze switch jest niepotrzebny, a nawet niewskazany
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 19:49 |