![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2002 Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki problem ze od czasu do czasu musze na stronke wrzucac p kilkadziesiat fotek. Mam skrypcik obslugujacy galerie zdjec. Jednak nie wygodnie recznie przez PHPMyAdmina wprowdzici na raz ok 50 rekordow. Wiec poszukuje rady jak zrobic nastepujacy skrypcik: -mam formualrz z 3 pola input do ktroego wpsisuje: 1.pole - kategorię 2. pole - nazwa fotki 3.pole - nazwa miniatury 4. ile zdjec Czy dalo by sie jakos zrobic aby wpisujac raz do formularz "nazwe kategorii" oraz raz "nazwe zdjecia" i raz "nazwe miniatury" dodalo mi ilosc rekordow wpisana w pole 4 wedlug szablonu: powiedzmy nazwa 1 zdjecia - zdjecie1.jpg a ostatnie zdjecie: zdjecie40m.jpg ?!! Zas nazwu miniatur zdjecie1m.jpg i zdjecie40m.jpg Chodzi mi aby po przez jedna wypelnienie formualrza wrzucici do bazy kilkadziesiat zdjec, gdzie nazwa kategorii bedzie zawsze takak sama oraz nazwy zdjec beda takie jak wedlug podanego szblonu. Z gory wielkie dzieki. Mysle ze taki skrypcik moglby sie przydac wielu osobom a nie widzielm takiego problemu na tym forum. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 0 Dołączył: 28.06.2003 Skąd: TG Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie lepiej skombinować sobie skrypt galerii zdjęć gdzie ładuje się zdjęcia via ftp do danego katalogu, a potem na stronce w zarządzaniu galerią wybiera [zaznacza] się fotki, które mają być dodane do danej galerii
![]() -------------------- czasami śmiech bywa najgorszą reakcją....
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2002 Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jednak wole to robic tak jak napisalem - czyli fotki wysylam na serwer FTP-em a do bazy danych wprowadzam ich nazwy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozesz poprzez opendir() odczytac wszystkie pliki w katalogu, jesli miniatury sa tej samen nazwy to pozniej robisz w petli ktora odczytuje nazwy dodac pare lini ktore beda dodawac odpowiedie wpisy do bazy danych. Sam w podobny sposob zaladowalem jakies 4000 zdjec, trzeba tylko wydluzyc czas wykonywania w php.ini skryptu zeby nie zatrzymał się w połowie. Zycze milej zabawy
![]() -------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:54 |