![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 1 Dołączył: 31.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Zajmuje sie PHP juz jakis czas. Nie uwazam sie jednak za jakiegos wielkiego eksperta. Dzisiaj przekonalem sie o tym jeszcze raz. Pierwszy raz konfigurowalem serwer. Jest to pakiecik XAMPP obslugujacy Apache, MySQL 5.0, Filezilla i Mercury/32. Mialem pewne problemy, zeby skonfigurowac serwer pocztowy, ale teraz juz wszystko dziala. Uruchamiajac standardowa strone XAMPP-a na localhost mozna odpalic tamtejszy skrypcik do wysylania poczty. Wysyla i na lokalne konta i na zewnetrzne. Rowniez po odpaleniu tej stronki XAMPP-owej z zewnatrz po zewnetrznym IP wszystko dziala, a gdy juz chce odpalic moje skrypciki, to wyglada na to, ze funkcja mail() zwraca FALSE. Tylko, ze jesli wlasciwie kopiuje skrypt wysylajacy mail ze strony XAMPP-a do moich skryptow -- tez nie dzialaja. Jakiekolwiek skrypty stworzone w tym samym katalogu, co moje skrypty dzialaja -- skrypty ktore napisalem jakis kawalek czasu temu -- nie. Wczesniej wszystko bylo na darmowym serwerze yoyo.pl, tam dzialalo bez zarzutow. Nie wiem, co robic. Ktos z forumowiczow mial podobne problemy? Albo zaglebial sie bardziej w ta jakze prosta funkcje? Moge jeszcze umiescic tutaj jeden z moich skryptow, ale dziala on na yoyo.pl, chyba, ze od zmeczenia cos przeoczylem:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pojawia się jakiś błąd?
Spróbuj wysłać na razie bez nagłówków -------------------- Pozdrawiam,
InSee Sp. z o.o. - Solutions delivered |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 1 Dołączył: 31.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wlasnie zero bledow, a nie uzywalem operatora "@"... mozliwe tez, ze blad sie pojawil, ale odpowiednie bloki go zaslonily, ale edytowalem zrodlo strony i tez nic... zaraz sprawdze bez headerow.
@edit: po usunieciu headera (zahashowalem zmienna $naglowki i usunalem ja z funkcji mail()) to samo... wyskakuje blad "Nie mozna zmienic hasla...") Ten post edytował morwo 15.05.2007, 21:33:10 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli wyskakuje taki błąd to masz źle coś z funkcją zmien_haslo, bo maila wysyła, tylko juz w tym ifie się coś złego dzieje
zoabcz na kod
jeśli ten kod wykonuje (wyświetla błąd o zmianie hasła) to email został wysłany według twojego kodu. -------------------- Pozdrawiam,
|
|
![]()
|
|
Nie wykonuje sie, tzn. w bazie nie zostaje zmienione haslo. Nie wiem, chyba napisze to od podstaw, w koncu az takie duze nie jest
![]() |
|
|
![]()
|
|
zrób tak: niech funkcja zmien_haslo zwróci tylko true i nic innego nie robi wtedy zobaczysz ze maile są wysyłane, coś z funkcją zmien_haslo jest nie tak.
-------------------- Pozdrawiam,
|
|
![]()
|
|
Zaczalem sprawdzac kod zmudna metoda hashowania co chwile paru linijek kodu i sprawdzania, czy dziala
![]() Wiec albo to cos z kodowaniem (magia to by byla) -- chociaz uwazam to za malo prawdopodobne, albo ze znakiem zakonczenia linii w headerze. OS, na ktorym stoi serwer to Win Server 2003, z tego co pamietam ![]() ![]() What'ya think? ![]() @edit: Juz zaczynalem za bardzo kombinowac. W linii 15 kodu jest blad skladniowy, ktory jest banalny i zamiast dopisac stringa do poprzednich przypisuje go jako nowa wartosc zmiennej $naglowki. Ale to nie jest blad, ktory powodowal, ze skrypt sie nie wykonywal. Bledem rownie banalnym i glupio mi za niego byla rowniez ta linia kodu (15 w moim pierwszym poscie), gdzie po "From:" wstawialem tekst zamiast adresu e-mail. Przynajmniej, jak tekst usunalem i zostawilem e-mail skrypt wykonuje sie tak, jak powinien. Dziekuje bardzo a pomoc Krzasz ![]() Ten post edytował morwo 15.05.2007, 22:50:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:43 |