![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 14.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Zapewne mój post zostanie skrytykowany ale dopieo zaczynam przygode z PHP i mam problem z jakim nie moge sobie poradzic. mam skryp: <? session_start (); include ("hasla.php"); $login = $_POST["login"]; $haslo = $_POST["haslo"]; if (isset ($dane[$login] [$haslo])) { $_SESSION["login"] = $login; $_SESSION["haslo"] = $haslo; header("Location: {$dane[$login][$haslo]}"); exit; } ?> <? echo `<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-2"?>`; ?> <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN" "http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="pl"><head> <meta http-equiv="content-type" content="text/xml" ; charset=iso-8859-2" /> <title>Panel logowania My-iTV.net</title> <style type="text/css"><!-- body, td { font-family: arial; font-size: 13px;} a { color:blue;} --></style> </head><body> <form action="index.php metod="post"> <table> <tr> <td>login:</td><td><input type="text" name="login"/></td> </tr> <tr> <td>hasło:</td><td><input type="text" name="haslo"/></td> </tr> <tr> <td> </td><td><input type="submit" value="wejdź" /></td> </tr> </table> </form> </body></html> przeglądarka pokazuje błąd" Parse error: syntax error, unexpected '}', expecting ']' in /home/web/public_html/logowanie_z_indywidualnymi_stronami/hasla.php on line 4 No i nie wiem jak to poprawic Prosze o pomoc i wyrozumiałośc Pozdrawiam ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2007 Skąd: Niepołomice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wklej pierwsze linie pliku hasla.php
-------------------- Programy|łatki|sterowniki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę o zapoznanie się z tematem: Temat: Tematyka i zasady panujce na forum Przedszkole a następnie o PW z poprawnym tematem.
Do tego czasu zamknięte. + Kiedy temat zostanie otwarty, proszę o poprawienie bbcode. pozdr. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 21:49 |