![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Generowanie plików .xls nie jest jakimś większym problemem, gdyż w sieci sporo można znaleźć na ten temat. Niestety nie bardzo mogę doszukać się jak wygenerować plik .xls z danymi na podstawie których wygenerowany zostanie wykres. Ważne, by wykres był dynamicznie generowany, a nie osadzony jako grafika, tak by zmiana w wygenerowanych danych (za pośrednictwem Excela) powodowała widoczne zmiany na nim. Macie jakieś doświadczenia w temacie? Jakieś pomysły/sugestię jak ugryźć temat? Z góry wielkie dzięki za poświęcony czas i chęć pomocy :-) Pzdr |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2005 Skąd: :jestem(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobienie wykresu korzystając z biblioteki GD i przeniesienie go do arkusza ... nie korzystałem jeszcze z tego rozwiązania ale tak bym zrobił. pzdr
// wybacz, aktualizowanie danych w raporcie możliwe jest wg mnie tyko z poziomu excela Ten post edytował jastu 13.05.2007, 21:08:55 -------------------- Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miałem podobny problem kiedyś, zrobiłem tak:
1) Stworzyłem arkusz xls (z wykresem w środku ale w innym arkuszu chyba, nie pamiętam dokładnie) 2) zrobiłem export do htmla (razem z wszystkimi "śmieciami" MS-HTML) 3) pozmieniałem dane na "dynamiczne" z php 4) skorzystałem z Dane->Importuj dane zewnętrzne -> kwerenda sieci web A to już całkiem blisko do odpowiedniego efektu. Zaprzęgając do tego VBA Microsyfu można zrobić nawet fajny automacik. Pzdr -------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
Wynikiem musi być "kompletny" plik .xls dla klienta. Wszelkie rozwiązania pośrednie neistety odpadają na starcie.
Może coś z COM/COM+ pokombinować ? Serwer dedykowany na winodwsie więc można opszaleć trochę ![]() no społeczność.. nic nikomu nie obiło się o uczy ? Nikt tego nie praktykował? Ejjj - nie wierzę :-) No dajcie jakieś wskazówki chociaż o co się zaczepić :-) Trzeci dzień się błąkam i nic nie widzę :-| |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zerknij tutaj - Steve C. Orr opisał coprawda metodę dla ASP.NET, ale to się w tym momencie nie liczy. Pierwszy punkt traktuje również o generowaniu wykresu na podstawie pobranych danych.
pozdrawiam -------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 00:57 |