![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2005 Skąd: London Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi konkretnie o to ze na index.php mam linki ktore pointuja do np index.php?miejsce=home
teraz mam taka sytuacje ze chce aby link do home zostal tam gdzie jest i otworzyl do tego np okno edycji w kolejnej czesci strony czyli moze bardziej obrazowo jest link 'home' po nacisnieciu otwiera 'index.php?miejsce=home ' teraz sa kolejne linki np 'edycja' naciskam edycja i otwiera sie okno z edycja pod linkiem home Nie mam zielonego pojecia jak sie to moze nawet nazywac ;/ dajcie nazwe i chetnie pogoogluje pozdro -------------------- Linux is like Wigwam - no Windows, no Gates and apache inside :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli php, to zapewne chodzi Ci o konstrukcje takie jak include" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, require" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. Masz przykład poglądowy:
index.php?action=home == 'actions/home.php' ? -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2005 Skąd: London Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli php, to zapewne chodzi Ci o konstrukcje takie jak include" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, require" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. Masz przykład poglądowy:
index.php?action=home == 'actions/home.php' ? No nie wiem czy zupelnie o to mi chodzi mogl bym to zrobic w ten sposob ale szukam czegos co mi pozwoli wlasnie zamiast includa to zrobic widzialem kiedys budowe linka moze sie myle ale cos podobnego do index.php?action=home&nextsubject Ten post edytował andy84 12.05.2007, 18:24:36 -------------------- Linux is like Wigwam - no Windows, no Gates and apache inside :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja już nie wiem czy chodzi ci o to jak się buduje strukturę drzewa??
Czyli menu takie że jedno się otwiera potem drugi itp. Tu link do artykułu o nie skączenie wielkim drzewie: Artykuł Czy ty chcesz mieć to że: najpierw menu wygląda tak: index.php?akcja=1 index.php?akcja=2 index.php?akcja=3 A po kliknięciu na index.php?akcja=1 wygląda już tak: index.php?akcja=1 index.php?akcja=1&co=edycja index.php?akcja=1&co=dodaj index.php?akcja=1&co=przeglądaj index.php?akcja=2 index.php?akcja=3 Jeśli wariant drugi to służy do tego funkcja include, tylko trzeba pomyśleć jak budować podstrony:) Pamiętaj że te linki to zwykła tablica GET do której odnosisz się: $_GET['akcja'] oraz $_GET['co'] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 23:46 |