![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak w temacie.
Mam formularz wysyłania e-maili. Chcę mieć obrazki w treści wiadomości, ale nie mogą one być ściągane z zewnętrznego serwera, a najlepiej z wiadomości e-mail. Załączniki załączam bez problemów (obrazki), ale nie wiem jak potem wyświetlić je w treści wiadomości. Poszukałem po źródłach i znalazłem, że ma być coś takiego: Kod src="CID:plik.jpg" Jednak to nie działa... :/ Może trzeba jakoś inaczej załączyć pliki? Z góry dzięki za odp. -------------------- Bez podpisu! :P
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 20 Dołączył: 13.05.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może wrzucił byś przykład twojego e-maila i ewentualnie jakiej biblioteki do tego używasz o ile używasz. Ja stosuje phpmailer i nie ma z tym problemów tylko ważną sprawą jest określenie jakiego typu jest plik (jpg/gif/png).
-------------------- Kurs Video PHP i MySQL, porady-it.pl - gotowe rozwiązania dla webmasterów
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie używam biblioteki, sam piszę
korzystając z biblioteki możesz nie mieć problemów, ale mi chodzi o to jak to jest napisane EDIT: Pogrzebałem w tej bibliotece i znalazłem to co trzeba. Trzebabyło to umieścć:
pzdr Ten post edytował kirkor0 14.05.2007, 10:24:07 -------------------- Bez podpisu! :P
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: Małopolska, Tarnów Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
sory że odgrzebuję stary temat, ale...
kirkor0 mógłbyś pokazać jak wysłać maila z obrazkiem, który będzie w załączniku? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 17:31 |