![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 2.10.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki mały problem z kodem...
Chcę zrobić generator kodu ale mam problem z jedna rzeczą a mianowicie : mamy takie coś :
I teraz tak... Chciałem aby ten tekst ze zmiennej $tekst trochę zmienić czyli tak : - Jeżeli text znajdziemy między znacznikami "" to razem z nimi chciałem aby tekst wyglądał tak :
tyle że użyłem funkcji explode i... podzieliło mi na tablice ale... wyszła sieczka ![]() Cytat Label1->Caption = Należy wstawić to między znakami \ \ czyli np : \ Tu nasz napis\ ; Zamiast tego jak chciałem zrobić : Cytat Należy wstawić to między znakami "" czyli np : \"Tu nasz napis\"" a potem chciałem z tablicy powyciągać odpowiednie pozycje i zrobić właśnie coś takiego :
I nie wychodzi mi to z powodu tego że explode jak znajdzie znak (") to od razu łamie a chciałem aby jak będzie (\") to aby ignorował 9i... nie wiem jak zrobić ![]() Ten post edytował Setesh 12.05.2007, 11:09:03 -------------------- Znudził Ci się wygląd twojej v39'ki ? Zmień to! :)
| Google | CodeGear | Swiss Delphi Center (ENG) | digitalmars.com | 4programmers.net | dsdt.info | BinBoy | delphi.cartall.com.pl | CPW.net.pl | cyfbar.republika.pl| |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyrażenia regularne:
-------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 2.10.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oooo... a tego nie znałem
![]() Działa pięknie ![]() A jak ominąć to : mamy tekst :
Problemy mam 2 (w tym jeden nowy ![]() Jak zrobić aby gdy napiszę : [quote] #include "bibl1x.h" // nazwy bibliotek są zmienne ![]() ![]() #include "bibl2x.hpp" #include <bibl3x.h> #include <bibl4x.hpp> to aby mi to na zielono podświetlało a nie na niebiesko między znakami ("") ? kombinowałem z tym wyżej ale nie działa mi coś i nie kumam składni mimo iż już manuala przeleciałem ![]() Moje wypociny :
Jak na razie wykombinowałem coś na około ale muszę dodawać każdą bibliotekę ![]()
Ten post edytował Setesh 12.05.2007, 13:43:54 -------------------- Znudził Ci się wygląd twojej v39'ki ? Zmień to! :)
| Google | CodeGear | Swiss Delphi Center (ENG) | digitalmars.com | 4programmers.net | dsdt.info | BinBoy | delphi.cartall.com.pl | CPW.net.pl | cyfbar.republika.pl| |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 15:35 |