![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pytanie czemu poniższy kod nie dodaje mi rekordu do bazy danych?
![]()
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo gdy pętla:
skończy się wykonywać, to $row będzie miał wartość false. A w ogóle, to dlaczego pobierasz wszystkie dane z tabeli aktualności? Nie możesz wykonać zapytania:
Wtedy nie będziesz musiał w ogóle żadnej pętli używać. -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest taka skrócona wersja if'a. Składnia:
Cytat WARUNEK ? WYKONAJ_JEŚLI_SPEŁNIONY : WYKONAJ_JEŚLI_NIESPEŁNIONY Powyższy kod odpowiada zapisowi:
A dzieli się slashem, a nie dwukropkiem ;] -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
a jak np. $row['tytul'] to
$id = ( isset( $_GET['tytul'] ) ? intval( $_GET['tytul'] ) : 0 ); ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
no wlacz myslenie troche. Przeciez tytul to zapewne tekst, wiec chyba nie bedziesz go rzutowal na liczbe?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
przerobiłem i odczytuje id ale ciągle nie dodaje rekordu
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:46 |