![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem ze skryptem zliczającym wartości pól formularza. Chcę, żeby w polu 'total_votes' pojawiła się suma liczb z pozostałych pól. Po wczytaniu strony suma jest dobra, ale przy zmienianiu liczb liczenie na bieżąco wywala się. Będę wdzięczny za pomoc...
-------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamiast
Kod onkeypress="countTotalVotes();" spróbuj Kod onchange="countTotalVotes();" onKeyPress jest wywolany w momencie gdy klikniesz na pole (czyli przed zmiana pola) onChange jest wywolane wtedy gdy zmieni sie zawartosc pola, a chyba tego potrzebujesz |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
początkowo używałem onchange(), ale wtedy zliczało mi dopiero jak zabrałem focus z tego pola, a jak mam onkeypress(), to zlicza w momencie wpisywania jakiejś wartości, a to mi bardziej odpowiada. Tak też wynika ze strony w3c.
Kurcze, ale faktycznie masz rację, na onchange() zlicza poprawnie. A jak zrobić to przy pomocy onkeypress()? ---edit2: Temat nieaktualny, użyłem onkeyup() i wszystko zlicza poprawnie. Widocznie onkeypressed() ma trochę inny mechanizm niż mi się wydawało. Ten post edytował czachor 11.05.2007, 14:00:41 -------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:06 |