![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 11.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki problem. Wysyłam daną z formularza do pliku index.php. Dana wysyłana jest standartowym kodem:
W pliku index.php odbieram ją:
a następnie łącze się z bazą i wysyłam do niej takie zapytanie:
Jak nie trudno odgadnąć chodzi mi o pobranie informacji względem podanego wcześniej numeru. Dlatego napisałem dalej:
Ale nie wiem co mam napisać teraz, żeby wyświetliło mi te dane ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mysql_query" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual jak podaje manual zwraca Resource. Tak otrzymany wynik musisz sobie jeszcze obrobić. Zainteresuj się mysql_fetch_array" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, mysql_fetch_assoc" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual itp.
![]() Przenoszę na Przedszkole -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 11.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
a jaki konkretnie?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To mi wyrzuciło błąd ![]() Jaki błąd? Mamy się domyślać? (klarmy przy pętli nie masz, ale domyślam się że to literówka) -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Dobra oto oryginalny skrypt pliku index.php:
A oto błąd jaki mi wyrzuca:
|
|
|
![]()
|
|
Na pierwszy rzut oka to nie pasuje mi to:
Popraw to. Jeśli nie wiesz jak skorzystaj z manual'a, rozdział o instrukcjach warunkowych. Swoją drogą po co Ci ta linijka, równie dobrze możesz się jej pozbyć. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
|
|
![]()
|
|
Zmodyfikowałem znacznie swój skrypt i wygląda on teraz tak:
Teraz już mi wprawdzie nie wyrzuca błędu, ale za to wyświetla pustą stronę ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nic dziwnego skoro funkcja w 5 linii wygląda tak.
if($id_drukarki) A co php ma sobie z nią zrobić?? On uznaje że ten if jest fals bo nie wie co z nim zrobić i tego nie wykonuje. Użyj tam jakiegoś porównania lub funkcji isset" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual empty" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nic dziwnego skoro funkcja w 5 linii wygląda tak. if($id_drukarki) A co php ma sobie z nią zrobić?? On uznaje że ten if jest fals bo nie wie co z nim zrobić i tego nie wykonuje. Użyj tam jakiegoś porównania lub funkcji isset" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual empty" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual Piszesz głupoty. Sprawdź co się będzie działo jak wywołasz taki kod:
i taki kod
Jeżeli nie jesteś pewny czegoś w 100% to lepiej nie pisz. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
fakt kodu nie sprawdziłem wziołem to na logikę, ale to dowodzi, że formularz jest pusty, i wykonuje się domyślnie else którego tu niema, czyli w gruncie rzeczy pusta strona. Bo nie widać w tym skrypcie błędów.
|
|
|
![]()
|
|
Witam Cienki1980
Sprawdziłem tak dla zasady ten kod co mi przysłałeś, jak nie trudno odgadnąć, gdy zmiennej niema wyświetla jej "brak", a gdy jest wypisuje, że "jest". Mam takie jakieś przeczucie, że diabeł tkwi w jakiś znacznikach(średnik, cudzysłów...) no nie wiem, ale może to jest jakiś namiar. Próbowałem jeszcze takiego kodu, ale zachowuje mi się identycznie:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 05:07 |