![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2003 Skąd: Choszczno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam nastepujacy problem.... z ktorym walcze od rana:(((
mianowicie chcem pobrac dane, niech to bedzie tabela o nazwie "tabela" z pola "host".... i tutaj pojawia sie wyzsza szkola jazdy dla mnie... bo musze pobrane rekordy porownac z jeszcze wczesniej pobrana zmienna $ip (ktora jest oczywiscie ip uzytkownika polaczonego ze strona). i teraz tak... jesli ip tej osoby ktora sie polaczyla ze strona znajduje sie w bazie, niech wyswietla sie "jestes na liscie" a jesli nie " nie ma cie na liscie" ja to robilem w ten sposob... ale niestety porownywal mi tylko z pierwszym wpisem $ip = getenv("remote_addr"); $connection=mysql_connect($url,$login,$pass); mysql_select_db('matrix'); $pytanie2 = "SELECT host FROM tabela"; $wynik2 = mysql_query($pytanie2); while($roww = mysql_fetch_array($wynik2)) { $sa=($roww['host']); } if ($sa==$ip) { echo "jestes na liscie"; } else { echo "nie ma cie"; } HELP!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Vice-Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 395 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat mam nastepujacy problem.... z ktorym walcze od rana:(((
mianowicie chcem pobrac dane, niech to bedzie tabela o nazwie "tabela" z pola "host".... i tutaj pojawia sie wyzsza szkola jazdy dla mnie... bo musze pobrane rekordy porownac z jeszcze wczesniej pobrana zmienna $ip (ktora jest oczywiscie ip uzytkownika polaczonego ze strona). i teraz tak... jesli ip tej osoby ktora sie polaczyla ze strona znajduje sie w bazie, niech wyswietla sie "jestes na liscie" a jesli nie " nie ma cie na liscie" ja to robilem w ten sposob... ale niestety porownywal mi tylko z pierwszym wpisem (ciach) HELP!! po pierwsze korzystaj z BBCode !!! [php:1:74c02bf692]<?php $ip = getenv("remote_addr"); $connection=mysql_connect($url,$login,$pass); mysql_select_db('matrix'); $pytanie2 = "SELECT host FROM tabela"; $wynik2 = mysql_query($pytanie2); while($roww = mysql_fetch_array($wynik2)) { $sa=($roww['host']); if ($sa==$ip) { echo "jestes na liscie"; } else echo "nie ma cie"; } ?>[/php:1:74c02bf692] i bedzie dzialac -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie lepiej dac tak?
[php:1:cd1548efdf]<?php $result = mysql_query( "select host from tabela where host = '". $ip ."';", $dblink ); if( mysql_num_rows( $result ) ) print( "Jesteś na liście!" ); ?>[/php:1:cd1548efdf] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 00:29 |