![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chciałbym się dowiedzieć jak powinno wyglądać zapytanie zliczające ilość wszystkich rekordów w tabeli uszeregowanych dajmy na to według ID do momentu kiedy ostatnim rekordem będzie taki w którym pole 'poleX' ma zadaną wartość. Dla przykładu:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 10 Dołączył: 8.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak na brzydko możesz to zrobić w ten sposób :
Jednak to kompletna partyzantka, jak chcesz to zrobić porządnie to wykorzystaj kursory. -------------------- --------------------------------------------------------------------------------
weblog.axent.pl -------------------------------------------------------------------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
łooo, chwilunia... jakie kursory? Możesz mnie chociaż naprowadzić na jakieś bliższe info? Nie jestem biegły w MySQL'u
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 10 Dołączył: 8.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę zamieszałem w poprzednim poście
![]() Pewnie wystarczy coś takiego
Edit: Dodałem LIMIT 1 Ten post edytował prond 9.05.2007, 15:36:53 -------------------- --------------------------------------------------------------------------------
weblog.axent.pl -------------------------------------------------------------------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:32 |