![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 642 Pomógł: 2 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Pierwsza Sprawa
Mam problem , tlumacze pewien serwis i zostala mi tylko 1 rzecz. Kiedy sie np. loguje to wyskakuje "Welcome nick" a w kodzie to wyglada tak :
Wiecie gdzie moge znalesc tw wiadomosc (msg ) aby moc ja przetlumaczyc ? W pliku jest include do 3 innych stron ale tam nic nie ma. Druga Sprawa Mam plik software-description.php i chcialbym zrobic tak aby przy wyswietleniu opsiu jakiegos programu w tytule strony byla nazwa programu.A strona software-description.php korzysta z template.php w ktorym jest znacznik <title> , robilem tak ze kopiuje template.php i robie template2.php i podpinam template2.php pod strone software-description.php , tam w <title> daje zmienna z nazwa programu ale nic sie nie dzieje bo znacznik title jest wyzej niz zmienna z nazwa , jak zrobic aby odczytac ta zmienna w tytule ? -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 2 Dołączył: 9.05.2007 Skąd: INTERNET Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawa pierwsza:
Przeszukaj wszystkie pliki serwisu na obecność słowa "Welcome". Możesz to zrobić naprzykład Total Commanderem. Jak znajdziesz w którym pliku jest ten tekst to będziesz go mógł od razu zmienić. Sprawa druga: Możesz użyć JavaScriptu do zmiany wartości TITLE. Kod echo '<script language="JavaScript">';
echo 'document.title = "'.$zmienna_tytulu.'"'; echo '</script>'; Ten post edytował Tibod 9.05.2007, 15:07:32 -------------------- "There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do pierwszego, to spróbuj wyczyścić cookies w przeglądarce i zobacz czy działa.
Drugie można chyba zdziałać za pomocą funkcji kontrolujących wyjście (ob_start i takie tam) -------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 642 Pomógł: 2 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
To z tytulem nie dziala
![]() software-description.php
i zamiast includowac template.php zrobilem template2.php ( takie same jak template.php) ale bez znacznika title No i niestety nie dziala ![]() Ten post edytował [Lethys] 9.05.2007, 15:57:26 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może być to kwestia zasięgu zmiennych. Zobacz czy $rst, zawiera jakieś wartości/klucze:
-------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 19:55 |