![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie
Pamiętam, że kiedyś (w jakiejś starszej wersji PHP) pisałem $zmienna i w ten sposób pobierałem wartość parametru zmienna z adresu URL np. index.php?zmienna=aaa. Oczywiście chodzi mi o to, że bez polecenia $zmienna=$_GET['zmienna'] zmienna $zmienna miała wartość $_GET['zmienna']. Dzisiaj dostałem pewien skrypt do przerobienia w którym autor nie odwołuje sie do zmiennych przekazywanych metodą GET w sposób $_GET['nazwa_parametru'] lecz pisze samo $nazwa_parametru. W starszej wersji PHP zainstalowanego na serwerze skrypt działał, teraz niestety nie. Można by przerobić skrypt zamieniając $zmienna_z_geta na $_GET['zmienna_z_geta'] ale nie chce mi sie po prostu tego robić. Moje pytania: Od jakiej wersji PHP przestało funkcjonować odwoływanie się do parametrów z URLa bez pisania $_GET? Czy jest jakiś sposób na to, żeby nie zmieniać zmiennych na $_GET w tym starym skrypcie, który mam do przerobienia? (skrypt jest bardzo obszerny) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:42 |