![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W xhtml 1.1 nie można stosować document.write i tu jest problem, bo mam skrypt który generuje listę dat, zaznaczając odpowiednia, ale korzysta to z document.write. Czy ktoś może mi pomóc przerobić to tak by korzystało to z DOM??
Wielkie dzięki za pomoc... Ten post edytował insenic 8.05.2007, 20:01:15 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 10 Dołączył: 8.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj document.getElementById, żeby złapać uchwyt do SELECT'a, a potem dodawaj elementy OPTION przez appendChild. Elementy option twórz przez document.createElement('option');, a potem nadaj im atrybuty jak obiektom.
Poniższe powinno zadziałać :
-------------------- --------------------------------------------------------------------------------
weblog.axent.pl -------------------------------------------------------------------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki. Po małych modyfikacjach i przerobieniu tego na funkcję, dostosowałem to do swoich potrzeb. Dziękuję...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:48 |