![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
(w tym watku) ;-) Stanalem w swoim projekcie na czyms takim: moja strona otwiera sobie 2 IFRAMEs i costam do nich przesyla w lancuchu zapytania URL. Teraz potrzebuje zrobic tak, zeby odswiezyc stronke macierzysta z poziomu tejze IFRAME wlasnie, zapodajac jednoczesnie lancuch zapytania obliczony w tej samej ramce. Nie wiem jednakze, jak to zrobic ![]() Kod <SELECT NAME="NAZWA" onchange="location.href=upgrade_it(this.name,this.value)"> ktora aktualnie zwraca adres w stylu nieznacznie zmodyfikowanego adresu biezacego, opartego o: Kod adres = window.location.href; Zmodyfikowanie polega na dodaniu ?opcja1=value1&opcja2=value2. I teraz tak.Gdy zmieniam adres na adres"raz wyzej w hierarchii", to w ramce wyswietla mi sie strona macierzysta, co jest bzdura. Macie jakies sugestie ? Dziekuje. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze o to Ci chodzi...
Kod window.parent.location.href = Twoj_url_z_nowymi_danymi;
// ewentualnie jesli bez danych to: window.parent.location.reload(); |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[quote name='Cezar708' date='8.05.2007, 20:06:10 ' post='357175']
Moze o to Ci chodzi... Kod window.parent.location.href = Twoj_url_z_nowymi_danymi; Jestes genialny, dziekuje. Ja caly czas patrzylem w funkcji, gdzie to zmienic, a wystarczylo metode jej wywolania zmodyfikowac i juz ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:35 |