![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 28.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra Panowie Wielkie Głowy powiedzta mnie dlaczego ten skrypt wyświetla mi napis "Nie jesteś zalogowany!"?
Oczywiście jak na tą chwile sprawa wydaje sie wam oczywista - nie ma pliku, który przesyła do tego pliku informacje o sesji, ale plik jest i wszystko działa, gdy w skrypcie przeprowadze małą - wręcz kosmetyczną zmianę. Oto ona(zwróćcie uwage na położenie polecenia session_start()):
z kolei przy tym drugim skrypcie wywala mi błąd, że session_start musi być na początku strony, ale poza tym wyświetla tabelkę i tekst Działa. Co tu jest nie tak? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wrzuć jeszcze formularz z logowaniem - skad on w ogóle pobiera dane o logowaniu?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 28.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oto formularz
glosuj.html A oto plik do którego formularz się odwołuje: login2.php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie ten kodzik działa bez problemu. Tylko jakieś niedociągniecia widze.
Spróbuj użyć tego - podobne działanie
oczwyscie musisz posiadać utowrzony plik user.dat w którym będa przechowywane hasło i login w postaci np ADMIN : ADMIN |
|
|
![]()
|
|
miałęm ten kodzik który teraz podałeś alogator, ale serwer na którym stawiam tą stronke nie obsługuje
header('WWW-Authenticate: Basic realm="Admin"'); header('HTTP/1.0 401 Unauthorized'); (tak mi tłumaczył gościu z pomocy technicznej serwera. Więc muszę mieć coś takiego. U mnie - na moim apachu też skrypt śmiga jak należy... To może chociaż wiecie jak wyłączyć reportowanie tego błędu? Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent |
|
|
![]()
|
|
a zobacz czy jak wyrzucisz z html'a cały <head aż do </head> czy ci pójdzie?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
miałęm ten kodzik który teraz podałeś alogator, ale serwer na którym stawiam tą stronke nie obsługuje header('WWW-Authenticate: Basic realm="Admin"'); header('HTTP/1.0 401 Unauthorized'); (tak mi tłumaczył gościu z pomocy technicznej serwera. Więc muszę mieć coś takiego. U mnie - na moim apachu też skrypt śmiga jak należy... To może chociaż wiecie jak wyłączyć reportowanie tego błędu? Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent Przecież podałem ci informacje na temat gdzie szukać rozwiązania. Cannot send session cache limiter - headers already sent Musisz wiedzieć o tym że nagłówek do strony trzeba wysłać jako pierwszy czyli zanim wyślesz jakie kolwiek echo, lub dowolny kod HTML lub nawet jedną spacje przed znakiem rozpoczynającym PHP w celu rozwiązania tego stosuje się środki wymienione w linku jaki ci podałem, poczytaj. |
|
|
![]()
|
|
Przecież podałem ci informacje na temat gdzie szukać rozwiązania. Cannot send session cache limiter - headers already sent Musisz wiedzieć o tym że nagłówek do strony trzeba wysłać jako pierwszy czyli zanim wyślesz jakie kolwiek echo, lub dowolny kod HTML lub nawet jedną spacje przed znakiem rozpoczynającym PHP w celu rozwiązania tego stosuje się środki wymienione w linku jaki ci podałem, poczytaj. a ja powiedziałem że jak mam to : <?php session_start(); if (isset($authorized)) { na początku to mi za każdym razem wywala że użytkownik jest niezalogowany ;p a jak session_start jest głębiej w kodzie to wywala mi error Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent ale wyświetla to co jest dla zalogowanych ;p |
|
|
![]()
|
|
A chociaż spróbowałeś użyć ob_start" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual zamiast session_start" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual na początku pliku?
Ten post edytował www0_0 9.05.2007, 08:30:03 |
|
|
![]()
|
|
nie próbowałem - ale to rozwiązuje probkem
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 04:30 |