![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 1 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem. Jeśli mam jakiś skrypt PHP i chce go obejrzeć na komputerze, odpalam go w przeglądarce i.... widzę brak efektów
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
a nie wpadłeś na to żeby zainstalować jakiś serwer na swoim komputerze z obsługą php? tak sam w sobie pliki php to tylko tekst, a żeby działał to trzeba interpreter :] polecam wamp, xampp
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Musisz mieć np. zainstalowany server apatcha i php np. 5.0 na swojej stacji.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 1 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co poszło nie tak, mamy się domyślać, jakie błędy masz u siebie i jak reaguje serwer na pliki php ? Uruchomiłeś serwer? Czy po wpisaniu w adres przeglądarki localhost wyświetla Ci się jakaś strona? Czy po stworzeniu pliku z rozszerzeniem php, z zawartością:
Wyświetla Ci się coś? Pozdrawiam i przenoszę na Przedszkole -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Próbowałem jeszcze z WebServ i jak chce uruchomić serwer to pisze że serwer nie mógł zostać uruchomiony i nie można uruchomić Apache
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 47 Pomógł: 7 Dołączył: 6.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jaka masz Skype'a, musisz go wyłączyć. Inne programy "siedzące" na porcie 80 też(oprócz przeglądarek
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jaki amsz system ?
ale ludzie to maja problemy(moje etz sa fajne ![]() ja mam WebSerw uruchamiam wpisuje katalog z ktorego ma czytac skrypt adres jaki ma byc w przegladarce - np. localhost(standardowy) i klikam prawym na ikone WebSerwa kolo zegara > "wejdz na strone glowna - czy jakos tak" i dziala ![]() -------------------- Tutaj znajdowała się moja sygnatura, lecz niestety łamała ona regulamin i musiałem ją usunąć teraz rozwijam swoje umiejętności graficzne i próbuję ją robić aktualnie studiuję painta nigdy nie myślałem, że on ma takie możliwości |
|
|
![]() ![]()
|
|
Dzięki Wam wszystkim za pomoc
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmmmm................
a co ja zrobilem ? PS: a co do tego portu 80 to WebSerw mozna ustawic na dowolnym porcie Ten post edytował kamil9091 8.05.2007, 19:10:41 -------------------- Tutaj znajdowała się moja sygnatura, lecz niestety łamała ona regulamin i musiałem ją usunąć teraz rozwijam swoje umiejętności graficzne i próbuję ją robić aktualnie studiuję painta nigdy nie myślałem, że on ma takie możliwości |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 08:57 |