![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 295 Pomógł: 7 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z mysqldump. Chcę zwyczajnie i prosto wykonać dump bazy danych, a tam jest tyle parametrów, że czytam i czytam dziesiąty raz i jeśli już nawet coś zrzuciłem to za cholerę nie chce sie to załadować do nowej bazy. Chodzi o zrzut bazy z wszystkimi cudami jakie w niej są - z widokami, funkcjami i procedurami oraz triggerami.
w my.ini: result_file="e:/zbytop.sql" w wierszu poleceń: mysqldump --tables --triggers -d -R zbytop gdzie otrzymuje np takie polecenie dla utworzenia jakiejś tam funkcji color_tar:
Gdzie przy próbie wykonania tego polecenia w wierszu poleceń mysql wywala błąd, że nie rozumie czegoś z "/" cytując:
Jak sie pousuwa te krzaczory: /* */ to wszystko działa - pytanie - co zrobić żeby ich nie było i po co są skoro i tak nie działają? Administracja mysql to chyba jedna z jego słabszych stron. Przecież dump bazy powinien być jej wiernym odzwierciedleniem, a jego załadowanie do innej bazy na tym samym serwerze bezdyskusyjnie bezproblemowe, a tymczasem wszystko sie wysypuje: klucze obce,funkcje, triggery. mysqldupa -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 02:23 |