![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chciałbym zastosować modRewrite na naszej stronie.
Mam pewien problem. Może Państwo mi pomożecie. RewriteEngine On RewriteRule ^([a-zA-Z]+).html$ index2.php?strona=$1 RewriteRule ^targi-([0-9]+).html$ index2.php?strona=targifirmowe&mid=$1 To jest moja reguła. Działa wyśmienicie. Wpisze www.judo.pl/targi-1.html Ja natomiast chciałbym zmienić wpis na: www.judo.pl/targi/1.html I jeżeli zamienię "-" na "/" to nie działa. Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2006 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj:
RewriteRule ^targi\/([0-9]+).html$ index2.php?strona=targifirmowe&mid=$1 -------------------- tworzenie stron internetowych
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A dałeś RewriteBase ? mod rewrite
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z backslashem już próbowałem i mi się wtedy strasznie dziwne rzeczy dzieją... nie wyświetla styli wogóle i błąd z flasha jest... ale zawartość jest.
Wkurza mnie to bo jeśli tylko dam zamiast / dam - to działa normalnie. Zawartość mojego .htaccess RewriteEngine On RewriteCond %{HTTP_HOST} ^belmeb.pl RewriteRule (.*) http://www.belmeb.pl/$1 [R=301,L] RewriteRule ^([a-zA-Z]+).html$ index2.php?strona=$1 RewriteRule ^targi-([0-9]+).html$ index2.php?strona=targifirmowe&mid=$1 Rewrite base? w jakim celu? Ten post edytował lukas0987 8.05.2007, 12:13:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam ten sam problem :/ a RewriteBase dajesz chyba zazwyczaj na localhoście..
|
|
|
![]()
|
|
Najlepsze jest to że próbuję na badziewnym serwerze i porządnym i wszędzie to samo... :/
I nikt nie potrafi pomóc... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 2 Dołączył: 10.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
RewriteRule ^targi/([^-]+)\.html$ index2.php?strona=targifirmowe&mid=$1 [L]
jak style sie nie wyswietlaja to daj w sekcji <head> </head>
-------------------- :P
|
|
|
![]()
|
|
Dokładnie to
![]() ![]() jakbyś mógł mi przybliżyć co robi ta linia... to będę wdzięczny. zastosowałem to, ale nie wiem dlaczego to działa ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 2 Dołączył: 10.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to fajnie ze dziala
![]() a tutaj opisany tag <base> http://www.devguru.com/Technologies/xhtml/...xhtml_base.html chyba ze chodzi o RewriteRule ? pzdro ![]() Ten post edytował TranceAddict 8.05.2007, 15:04:06 -------------------- :P
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
TranceAddict jak bys mogl to zerknij i w moj temat ;-) mam podobny blad
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:17 |