Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Opinie na temat PHP
bulek

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

A przy okazji jakie sa wasze doswiadczenia z prowadzeniem projektow i z kontakatmi z klientami. Ponizej pisze swoje.

Moim zdaniem najwazniejsze jest "zadowlenie klineta" mysl bardzo prosta ale ... bylo do tego trudno dojsc i cigle jest. Przedewszystkim sadze ze programowanie w php jest zwodniczo proste. Tzn kazdy kto sie nauczyl pisac petle i robic tabelek zeczyna pisac sklep albo serwis. Prosze mi wybaczyc moje zdanie ale tak mi sie wydaje. Nie jest to oczywisce zle same w sobie ale na rynku pojawia sie duzo firm ktore wykonuja swoja prace nieprofesjonalnie. Psuja poprostu opisnie o php.

Jest tak smiesznie ze jesli czlowiek mowi ze pisze w php to zbywa sie to ironicznym usmieszkiem ale jak mowi ze w Javie kodzi no to jest gosciem i pewnie ostry haker z niego.

Tak wiec klienci przyzwyczili sie do tego ze w phpie robia ludzie niezbyt doswiadzczeni wiec to nie moze duzo kosztowac. Wystarczy sie przekonac o tym zamiesczajac ogloszenie na grupie "Praca oferowana" ceny za zrobienie serwisu od 300 zl do 8 000 zl smile.gif Potem i tak jak czlowiek chce taki serwis przerobic to musi wywalic wszystko i pisze wsio jeszce raz smile.gif

Technika pracy tez nisko czasmi spoczywa na dnie smile.gif W firmach ktore robia niemale portale CVS to rzadkosc - chlopce razem w kodzie pisza tzw wolna amerykanka smile.gif

W sumie nie chce zeby wyszlo ze jestem taki madry bo sam sie musialem nauczyc na wlasnych bledach i dalej sie ucze jak prowadzic projekty - czasmi bledy byly bolesne.

A jakie sa wasze doswiadzcenia??
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:05