![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 25.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Mój problem polega na tym iż mam np. 2 strony na dwóch różnych serwerach, plik na serwerze 1 wygląda tak:
Teraz plik na serwrze 2 wygląda tak:
I teraz jak wejde na plik na serwerze 1 to wysietla mi się coś takiego - Wynik sumy i to Dlaczego serwer 2 nie może obsłużyć zmiennych z serwera 1? Pozdrawiam:) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest to oczywiste że plik php nie może być includowany z innego serwera. Skrypt php jest interpretowany po stronie serwera, nie może zostać wykonany na serwerze 2 i jego wynik wyświetlony na serwerze 1.
Łukasz |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oczywiście, że można załączać pliki z innego serwera (co nie jest oczywiście zalecane z punktu widzenia bezpieczeństwa), ale przez drugi skrypt zmienne nie są widoczne tak jakbyśmi załączali plik lokalny, tj. nie są one widoczne w zasięgu załączanego skryptu. poza tym pierwszy skrypt dostaje tylko wynik, który wyświetla (jesli w drugim skrypcie nei ma echo to nie wyświetli rzecz jasna). zmienne należy przkazać tak jak w żądaniu GET tj.
swoją drogą obu Panom polecam lekture manuala : include" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. Ten post edytował sopel 7.05.2007, 22:09:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 25.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki za info:)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 05:06 |