![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 3 Dołączył: 4.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam sobie cos takiego, w pliku php:
natomiast tpl tak:
i nie chce mi to dzialac, bledow nie ma, poprawnie sie kompiluje ale nie wyswietla tego kawalka tpl'a z if'em jezeli zdefiniuje tak:
to pojawia sie dla kazdego usera wie ktos moze co moze byc nie tak? Ten post edytował jezoo 7.05.2007, 19:17:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
{if $status == cos} będzie odpowiadał if($status == cos) { musisz zrobić:
{if ($status) == cos} -------------------- Co tu napisać mam??
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 3 Dołączył: 4.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrobilem, tak jak pisales i dalej nic, nawet proowalem na odwrut
{if cos==$status} |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to masz problem ze statusem. Wyswietl sobie {$status} gdzies w szablonie. Poza tym moze masz problem z wielkoscia liter? W kazdym razie kod, ktory tu podales jest OK
|
|
|
![]()
|
|
status mi wyswietla bez problemu w tpl'u i w php'ie i nie wiem co jest grane
jeszcze posprawdzam logi i wszystko co sie da, bo mnie to zaczyna irytowac, moze cos sie mi pozmienialo podczas upgrade systemu dzieki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak pisalem wczesniej. Wyglada na to ze $status nie przyjmuje wartosci "Admin", "Kasjer", ...
Sprobuj zrobic w szablonie "|{$status}|" i przeanalizuj wielkosc liter (bo "admin" to nie to samo co "Admin"), czy nie ma whitespaces, itp. |
|
|
![]()
|
|
Sopnet dzieki za podpowiedz, przy zapisie usera do statusu dodal mi spacje bo przez przypadek dalem mu character a nie character varying przez to wczesniej mi robil spacje poniewaz zarezerwowana zostala wczesniej ilosc znakow wieksza i zapelnil spacja
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 16:33 |