![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 6 Dołączył: 14.02.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam mały problem odnośnie logowania. Napisałem niewielkiego cmsa opartego o mysql ale potrzebuje zabezpieczyc panel administratora i wszystkie pliki z nim związane. Login i hasło znajdują się w pliku config.php. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego logowania. Pare już skryptów przejzałem ale nic ciekawego nieznalazłem. Także logowanie oparte o apacha mnie odpycha. Z góry dzięki za pomoc ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 47 Pomógł: 7 Dołączył: 6.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nadaj chmody plikom, hasło i login zapisz w md5. Jest wiele przykładów zabezpieczenia skryptu
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 12 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: : getCity ( ); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeżeli ty, lub przyszy użytkownik twojego skryptu będzie miał stałe IP, możesz zabezpieczyć to logowanie. Tylko z tego jednego adresu IP będzie można się zalogować do paneelu administracyjnego
![]() Ten post edytował jarmiar 7.05.2007, 18:45:15 -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 6 Dołączył: 14.02.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie no zazwyczaj są zmienne ip tak więc pomoż ktoś poleci dobry skrypt lub cos
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 12 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: : getCity ( ); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie no zazwyczaj są zmienne ip tak więc pomoż ktoś poleci dobry skrypt lub cos ![]() ale mi chodziło jak ty bys się logował do panelu administracyjnego Ten post edytował jarmiar 10.05.2007, 13:52:01 -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 00:22 |