![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
przedstawie krotko problem: Bez problemu moge uploadowac pliki na serwer. Skrypt PHP tworzy odpowiedni podkatalog i funkcja move_upload_file przenosi plik do nowoutworzonego podkatalogu. Problem pojawia sie gdy chce usunac ten plik z poziomu PHP. Na serwerze jest wlaczona opcja trybu bezpiecznego, i niestety wlasciciel skryptu (skrypt kopiowany zwyklym klientem ftp) nie jest wlascicielem uploadowanego pliku (inne UID). Czy istnieje jakas mozliwosc zmiany wlasciciela pliku uploadowanego badz usuniecie pliku uploadowanego bez zmiany wlasciciela. Prawa sa ustawione na 777. Czekam niecierpliwie na podpowiedz. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to przy uploadowaniu pliku ustaw jego CHMODy na 666
![]() -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a unlink()? :|
-------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
"to pomoc zawsze będzie gestem pięknym, zaliczana do tych teraz rzadko spotykanych..." |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@KCG on nie pisze że niewie jak usunąć, tylko że się nie chcą usuwać
![]() przynajmniej ja tak to zrozumiałem ![]() -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:21 |