![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie... nie wiem nawet za bardzo jak określić to, co chcę zrobić. Używałem wyszukiwarki na tej oraz kilku innych stronach, ale pomysłu na sprecyzowanie pytania - jak było, tak nie ma.
Skoro nie potrafię wytłumaczyć po swojemu, dam od razu link do miejsca, gdzie takie coś jest zastosowane. http://www.templateworld.com/zero/in_actio...ices/index.html Na górze widnieją opcje menu "Home, About us, Support" itd.. Jedna z tych zakładek jest podświetlona i wygląda tak jakby była aktywna. Teraz problem tkwi w tym, że chciałbym stworzyć podobne menu zakładek, ale po kliknięciu na jakąkolwiek z nich - wybrana zakładka byłaby nadal podświetlona, choć przeglądarka przeszłaby do innego dokumentu. Moja strona opiera się na PHP, ale stworzona jest w oparciu o DIVy, więc wołam "pomocy!" ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
przecież wystarczy zajrzeć do źródła i masz ze menu jest listą
i odpowiedni css do tego... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a przykład css'a masz też na tej stronie (patrz styl dla topPanel)
edit: a zaraz Ci chyba topic zamkną ![]() Ten post edytował Darti 7.05.2007, 16:49:24 -------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To ja akurat wiem. Chodzi mi o to, by po kliknięciu w - dajmy na to - "Support", przeglądarka poszła do dokumentu index.php?wyswietl=support, a podświetloną zakładką było teraz właśnie "Support".
|
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
no to podczas generowania szablonu musisz dodać do zakładki support class="active"
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 12:55 |