![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Opis problemu bardzo prosty. Mam formularz, ktory mozna wyslac za pomoc kilku przyciskow. Chcialbym jednak za pomoca js rozpoznac, ktory zostal wcisniety. Probowalem juz na rozne dziwne sposoby i nie chcialo to zabardzo dzialac. W zwiazku z tym zwracam sie do Was.
Zaznacze, ze js uzywam sporadycznie i nie znam (co pewnie widac po tym pytaniu) zbytnio tego jezyka. Jesli bylaby taka mozliwosc to prosilbym o dzialajacy przyklad. -------------------- Mariusz Barczyk, www.integradesign.org
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2007 Skąd: Osiek almost City ;-D Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- "Hmmm, na wakacje trzeba będzie zacząć zarabiać, co nie? ;-] GTA IV się coraz bardziej zbliża... ;-]"
To się nazywa częsty update sygnaturki. ;-) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm, troche chyba nie doprecyzowalem pytania. Dokladnie to chcialbym rozpoznac za pomoca, ktorego przycisku zostal wyslany formularz.
Sprawa szczegolowo wyglada nastepujaco: mam formularz, ktory jest sprawdzany przed wyslaniem. Tak, wiec mam funkcje, ktora "onsubmit" sprawdza sobie co tam user wpisal i jak cos schrzanil to go o tym informuje. Jednak jesli wysyla formularz za pomoca jednego z przyciskow ta funkcja powinna nie dzialac. Mozna oczywiscie dodac instrukcje warunka zeby w przypadku w/w zdarzenia odrazu zwracala true. Tylko problem tkwi w tym, ze nie wiem jak to zdarzenie namierzyc. -------------------- Mariusz Barczyk, www.integradesign.org
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2007 Skąd: Osiek almost City ;-D Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm, troche chyba nie doprecyzowalem pytania. Dokladnie to chcialbym rozpoznac za pomoca, ktorego przycisku zostal wyslany formularz. Sprawa szczegolowo wyglada nastepujaco: mam formularz, ktory jest sprawdzany przed wyslaniem. Tak, wiec mam funkcje, ktora "onsubmit" sprawdza sobie co tam user wpisal i jak cos schrzanil to go o tym informuje. Jednak jesli wysyla formularz za pomoca jednego z przyciskow ta funkcja powinna nie dzialac. Mozna oczywiscie dodac instrukcje warunka zeby w przypadku w/w zdarzenia odrazu zwracala true. Tylko problem tkwi w tym, ze nie wiem jak to zdarzenie namierzyc. Trochę źle zrobiłeś na początek. Zrób sobie funkcję 'zewnętrzną' o nazwie np. checkData(), która będzie działa jak Twoje zdarzenie onsubmit. I przy odpowiednich przyciskach będziesz dawał: Kod checkData(); document.forms[n].submit(); ...a przy innych tylko: Kod document.forms[n].submit();
-------------------- "Hmmm, na wakacje trzeba będzie zacząć zarabiać, co nie? ;-] GTA IV się coraz bardziej zbliża... ;-]"
To się nazywa częsty update sygnaturki. ;-) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:58 |