![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pliku HTML zależy mi na osiągnięciu danej odległości pól formularza od lewej krawędzi diva, ale stałej odległości, więc na pomoc przychodzi pozycjonowanie absolutne. Lecz po ustawieniu parametru
dla inputa pole zatwierdź wystaje poza diva, w którym umieszczony jest cały input. Oto cały HTML i CSS:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jezeli pozycjonujesz absolutnie, to ten div nie istnieje w innych warstwach (moze rozumiesz moje myslenie
![]() jest on odrebnym, absolutnie wypozycjonowanym divem, dlatego tak sie dzieje musisz sprobowac inaczej go przesunac, margin-left -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale jeżeli zrobię margin: left to wtedy zależnie od treści inputy będa przesunięte. Tam gdzie będzie napis przed inputem "imię" input będzie o ileś miał odstęp od tego napisu a jak dam napis w 2 lini adres zamieszkania to ten input będzie dalej przesunięty względem tego pierwszego, a na tym właśnie mi zależy.
Ten post edytował hiszpaniec 6.05.2007, 22:21:32 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 01:41 |