![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Jaki jest odpowiednik funkcji include" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual() PHP w JS? PS. Od razu zaznaczam, że nie mogę użyć document.write('<script src="...') -------------------- Bez podpisu! :P
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 47 Pomógł: 7 Dołączył: 6.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
:/ Napisałem, że nie mogę używać <script>
Ja chcę zaincludować kod JavaScript w kodzie JavaScript, a nie HTML... -------------------- Bez podpisu! :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod function include_dom(script_filename) { var html_doc = document.getElementsByTagName('head').item(0); var js = document.createElement('script'); js.setAttribute('language', 'javascript'); js.setAttribute('type', 'text/javascript'); js.setAttribute('src', script_filename); html_doc.appendChild(js); return false; } http://www.phpied.com/javascript-include/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lub po prostu
też działa, ale trzeba uwazac gdzie to ma byc uzywane, wiec myślę że sposób @ActivePlayer jest pewniejszy (aczkolwiek nie sprawdzałem czy działa) Ten post edytował Cezar708 6.05.2007, 14:22:51 |
|
|
![]()
|
|
AP, a ta funkcja, którą podałeś wykona skrypt w miejscu jej wywołania?
Czy kiedy? Bo chodzi o to, że musi to być sparsowane dokładnie w danym miescu (tak jak include w PHP). To tak jakby wsadzić fragment kodu... -------------------- Bez podpisu! :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@kirkor0 kirko twoje ostatnie pytanie jest coś w stylu, czy echo "aa"; wyświetla napis??
po prostu sprawdź ![]() @ActivPlayer zrobił funkcję, a funkcje wywołuje się tak: nazwafunkcji(atrybuty); -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:33 |