![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Który zapis jest lepszy:
1. [php:1:00d088d9a1]<?php print("<A href="index.php?c=dod&sort=$sort&jak=$jak&a=$a&z=$z">Link</A>"); ?>[/php:1:00d088d9a1] 2. [php:1:00d088d9a1]<?php print('<A href="index.php?c=dod&sort='.$sort.'&jak='.$jak.'&a='.$a.'&z='.$z.'">Link</A>'); ?>[/php:1:00d088d9a1] Może jakieś inne propozycje zapisania tego kodu? (bardziej wydajniejsze) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Kod <A href="index.php?c=dod&sort=<?php echo $sort ?>&jak=<?php echo $jak ?>&a=<?php echo $a ?>&z=<?php echo $z?>">Link</A>"
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozna jeszcze tak:
Kod <A href="index.php?c=dod&sort=<?=$sort ?>&jak=<?=echo $jak ?>&a=<?=$a ?>&z=<?=$z?>">Link</A>" [/code]
?> -------------------- Gentoo Linux 64bit / PHP 5.2 / MySQL 5.1
-> Administracja serwerami Linux i FreeBSD |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
Cytat mozna jeszcze tak:
Kod <A href="index.php?c=dod&sort=<?=$sort ?>&jak=<?=echo $jak ?>&a=<?=$a ?>&z=<?=$z?>">Link</A>" ?> nie mozna <?=$sort ?> i co to da ? <?=echo $jak ?> a to ? <?=$a ?> ![]() ponadto znaczniki php wprofejonalie winny wygladac tak <?php ........ ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<?=$sort ?> i co to da ? - to samo tylko krocej
<?=echo $jak ?> a to ? - ops, nie zauwazylem tego echo a nie moze byc <?php=$foo; ?> ? -------------------- Gentoo Linux 64bit / PHP 5.2 / MySQL 5.1
-> Administracja serwerami Linux i FreeBSD |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Cytat mozna jeszcze tak:
Kod <A href="index.php?c=dod&sort=<?=$sort ?>&jak=<?=echo $jak ?>&a=<?=$a ?>&z=<?=$z?>">Link</A>" ?> nie mozna <?=$sort ?> i co to da ? <?=echo $jak ?> a to ? <?=$a ?> ![]() ponadto znaczniki php wprofejonalie winny wygladac tak <?php ........ ?> kiedys widzialem skrypt w ktorym bylo pelno <?=$jaks_zmiena?> i dzialalo bez zarzutu sam bylem zdziwiony -------------------- "Real children don't go hoppity-skip unless they are on drugs."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Short tags: <? mogą sprawiać problemy. Wystarczy zajrzeć do odpowiedniego wątku na forum XML. Dlatego na niektórych serwerach short tags są domyślnie wyłączone. Lepiej wpajać sobie dobre nawyki, czyli: <?php
-------------------- cease this long, long rest / wake and risk a foul weakness to live / when it all comes down / watch the smoke and bury the past again / sit and think what will come / raise your fears and cast them all away
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
ja mówię o czytelności kodu
zas skoro mowicie ze <?=$a?> działa to sam jestem zdziwiony |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spoko, ale jeżeli chciałbym zapisywac to w ten sposób co napisaliście, to bym miał całyskrypt ze znaków <? i ?>.
Czy sposoby które ja podałem nie są ok...? Osatnio troche poczytałem o tym, i teraz wiem, że ten mój drugi przykład jest wydajniejszy... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Drugi sposób jest lepszy.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 04:30 |