![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę o ocene:
www.citroenleasing.com Proszę o krytykę grafiki, przejrzystości interfejsu, skryptów oraz htmla. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Ogólnie stronka wygląda całkiem sympatycznie. Jednak:
- pod Operą się sypie (na 1280x800). Blok menu jest wyrównany do lewej natomiast blok treści do prawej krawędzi przeglądarki. Top jest na środku - banner flashowy wygląda jak jakaś reklama pop-up, a to dlatego, że przekracza te poziome linie i jest jakby za blisko Business & Personal... Naprawdę w pierwszej chwili myślałem, że to reklama. Jeśli natomaist chodzi o silnik: - nie podobają mi się linki postaci http://www.citroenleasing.com/index.php/ci...-C5%20Hatchback - chodzi konkretnie o tą spację. Mógłbyś zamieniać je np. na _ Kod XHTML: jak dla mnie super ![]() Ogólnie 8,5/10 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyglad ladny, moze troszke ciasno
a co do kodu, w3 wywalil ponad 80 bledow ;> no i osobiscie nie lubie flashy na stronie, ale ten jest maly i sie w miare komponuje, wiec ok ![]() ogolnie ladna stronka -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już nie chciało się robić labeli dla pozostałych selectów w wyszukiwarce?
![]() No panie ![]() Kod Błąd w zapytaniu: 'SELECT description, count(*) as ile FROM nccms_cars WHERE description!='' and model = '';';' GROUP BY description ORDER BY description ASC' You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ';';' GROUP BY description ORDER BY description ASC' at line 1 A zrobiłem tak: http://www.citroenleasing.com/index.php/citroen-';'; -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Active: obejrzyj strone gdy tlo w systemie operacyjnym nie jest biale.
Co prawda szary kolor MOGLBY pasowac, ale ostrzegam na wszelki wypadek. Glowne menu (to na gorze) jest malo widoczne, a czerwnony napis ponizej odciaga uwage "_Click here_ to register." a czemu nie po prostu "_Register_" Manu na samym dole -- daj wieksze odstepy miedzy pozycjami lub jakies separatory Mapa serwisu: a po co kazdy model, kazda wersja silnikowa wystepuje po kilka razy? np. http://www.citroenleasing.com/index.php/le...oen-Picasso-VTX "Contact Citroen Leasing to enquire about this offer or request a new quote using the form below" tak patrzylem na ten formularz ponizej i nie wiedzialem po co on jest. Przydal by sie opis "Get quote" tak jak jest na form. obok "Send offer to a friend" "View vehicle info" -- przydala by sie ikonka/text ze to jest w PDF; "delivery time" -- tez a "Faq" to nie powinien byc "FAQ"? -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ogólnie stronka wygląda całkiem sympatycznie. Jednak: - pod Operą się sypie (na 1280x800). Blok menu jest wyrównany do lewej natomiast blok treści do prawej krawędzi przeglądarki. Top jest na środku - banner flashowy wygląda jak jakaś reklama pop-up, a to dlatego, że przekracza te poziome linie i jest jakby za blisko Business & Personal... Naprawdę w pierwszej chwili myślałem, że to reklama. Jeśli natomaist chodzi o silnik: - nie podobają mi się linki postaci http://www.citroenleasing.com/index.php/ci...-C5%20Hatchback - chodzi konkretnie o tą spację. Mógłbyś zamieniać je np. na _ Kod XHTML: jak dla mnie super ![]() Ogólnie 8,5/10 1. przykro mi to mowic ale userów z opery jest ponizej 2% i tutaj niestety pieniądze poszły górą - supportu pod ten browser specjalnie nie bede robic - pieniądze. 2. Przemyślę to. 3. linki w tej postaci niestety zostaną bo nie przekazuję żadnych id, faktycznie mógłbym z tym kombinować ale znowu _ od strony seo nie pasują a - mogą zepsuć silnik jesli nazwa będzie zawierała oryginalnie - w treści. Z linkami google radzi sobie bardzo dobrze, więc myślę że zostanie. Wyglad ladny, moze troszke ciasno a co do kodu, w3 wywalil ponad 80 bledow ;> no i osobiscie nie lubie flashy na stronie, ale ten jest maly i sie w miare komponuje, wiec ok ![]() ogolnie ladna stronka Nie lubie validatora:) podobnie do pierwszej odpowiedzi - pieniądze - no i może brak mojego profesjonalizmu. Dzięki za ocenę. Już nie chciało się robić labeli dla pozostałych selectów w wyszukiwarce? ![]() No panie ![]() Kod Błąd w zapytaniu: 'SELECT description, count(*) as ile FROM nccms_cars WHERE description!='' and model = '';';' GROUP BY description ORDER BY description ASC' You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ';';' GROUP BY description ORDER BY description ASC' at line 1 A zrobiłem tak: http://www.citroenleasing.com/index.php/citroen-';'; Wstyd ze hoho. Umknął mi jeden escape string:) Fixed. Active: obejrzyj strone gdy tlo w systemie operacyjnym nie jest biale. Co prawda szary kolor MOGLBY pasowac, ale ostrzegam na wszelki wypadek. Glowne menu (to na gorze) jest malo widoczne, a czerwnony napis ponizej odciaga uwage "_Click here_ to register." a czemu nie po prostu "_Register_" Manu na samym dole -- daj wieksze odstepy miedzy pozycjami lub jakies separatory Mapa serwisu: a po co kazdy model, kazda wersja silnikowa wystepuje po kilka razy? np. http://www.citroenleasing.com/index.php/le...oen-Picasso-VTX "Contact Citroen Leasing to enquire about this offer or request a new quote using the form below" tak patrzylem na ten formularz ponizej i nie wiedzialem po co on jest. Przydal by sie opis "Get quote" tak jak jest na form. obok "Send offer to a friend" "View vehicle info" -- przydala by sie ikonka/text ze to jest w PDF; "delivery time" -- tez a "Faq" to nie powinien byc "FAQ"? Nie rozumiem pierwszej części związanej z tłem. Menu nie jest ważne - ludzie szukają po kategoriach tak jak powinni. Click here faktycznie - fixed. Menu na dole jest dla googla, ale faktycznie troche szpeci - pomyśle. Mapa serwisu jest dla google, są tam wszystkie oferty. Get quote - ludzie wiedzą do czego - bo uzupełniają masowo. info o pdf dodam. Dziękuje za opinie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 187 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dla mnie stronka bardzo ładna , trzeba popracować jeszcze z tego co widzę po wypowiedziach innych ale dla standardowego usera na 1280x760 strona prezentuje się ładnie a co najważniejsze profesjonalnie.
-------------------- c++ , javascript , PHP , SQL , MYSQL , CSS - wszystko czego potrzebuje prawdziwy mężczyzna LoL
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
jak otworzysz pustą stronę w przeglądarce to tło tej pustej strony nie zawsze jest białe - zależy to od systemu/stylu dlatego właśnie zawsze trzeba podawać tło dla body (nawet jak ma być białe) pozdrawiam Ten post edytował orson 6.05.2007, 13:26:48 -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]()
|
|
witam jak otworzysz pustą stronę w przeglądarce to tło tej pustej strony nie zawsze jest białe - zależy to właśnie od systemu/stylu dlatego właśnie zawsze trzeba podawać tło dla body (nawet jak ma być białe) pozdrawiam no ale wlasnie fragment http://citroensolutions.com/main.css: Kod body, html {
font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px; background-color: #ECECEC; } |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie lubie validatora:) podobnie do pierwszej odpowiedzi - pieniądze - no i może brak mojego profesjonalizmu O_o, jak chcesz Cytat Nie rozumiem pierwszej części związanej z tłem chodzilo o: Cytat jak otworzysz pustą stronę w przeglądarce to tło tej pustej strony nie zawsze jest białe - zależy to od systemu/stylu dlatego właśnie zawsze trzeba podawać tło dla body (nawet jak ma być białe) Czyli to tlo mialo byc takie szare? Szaremu dawałem 1% ![]() Cytat Wstyd ze hoho. Umknął mi jeden escape string:) Fixed. A nie lepiej zrobic to na poziomie dostepu do bazy danych, np. przy podpinaniu wartosci pod zapytanie automatycznie escapowac stringi? -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 435 Pomógł: 40 Dołączył: 16.02.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Żeby strona wyświetlała się poprawnie pod każdą przeglądarką (O, IE, FF) wystarczy tylko dopisać do styli #content:
tj.:
![]() -------------------- Linkedin | ...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 09:51 |