![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D |
Fifi... Ciężka sprawa. W dniach koncertów będę akurat w okolicach Szczecina. Ni w kij, ni w oko. Do każdego miejsca koncertu kilkaset kilometrów jak w mordę strzelił, w linii prostej (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Phpion, melkorm: i tak powinno być (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Muzycy są dla ludzi, dzielą się tym co lubią i kochają. Jaki więc jest sens się oddzielać od publiczności, która myśli i czuje podobnie jak oni? Chyba właśnie za to lubię bardziej kameralne imprezy lub te jak na filmikach phpiona. Ale stagedivingu na pontonach jeszcze nie widziałem (IMG:style_emoticons/default/blink.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat Ale stagedivingu na pontonach jeszcze nie widziałem Polecam obejrzeć całe: http://www.youtube.com/watch?v=FjwtvhXXusM, to jest ich chyba już druga porcja BIS'ów więc są zmęczeni, jak zresztą wszyscy ogólnie były dwa pontony bo publika pierw miała swój ale się rozwalił (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) drugi widać cały czas jaki jest już `wydymany` w 4:30~~ widać stagedive na pontonie, można obejrzeć inne filmiki gdzie jest tego więcej + stagedive zrobiony wokaliście, ogólnie był to mój najlepszy koncert na jakim dotychczas byłem, a byłem na wielu (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Czekam aż po raz trzeci zagrają w Polsce @_@" Moim zdaniem teledysk roku : http://www.youtube.com/watch?v=2cXDgFwE13g...player_embedded Na prawdę wywalony w przekosmos! |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%)
|
Polecam muzykę kolegi [;
Na przykład tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=zYtSrXmGQLI Cały kanał można obejrzeć tu: http://www.youtube.com/user/CovarianceMusic |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D |
Mnie dziś wzięło na stare wspominki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Phantom of the Opera. Od wokalu Tarji w różnych utworach Nightwisha ogólnie czasem idzie gęsia skórka, ale moim zdaniem gitarzysta też ma fajny głos... Najlepiej chyba mi się go słucha w coverze Pink Floydów High Hopes. Miałem okazje być na koncercie kiedyś (niestety już z nową wokalistką), ale właśnie te fragmenty gdzie choćby grali na gitarze klasycznej czy instrumentalne, były najlepsze. Ogólnie polecam zapoznać się na y2b z koncertem "End of an Era" - ostatnim w starym składzie. Nie każdemu przypadnie pewnie wokal który określą jako zbyt operowy, ale porównując do choćby Within Temptation, gdzie wokalistka jak dla mnie po prostu pieje, bo ma problemy z tonacją, to jednak jest duża różnica (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
A jeśli ktoś lubi pomieszanie elektroniki z rockiem ciutkę mocniejszym to może Oomph! mu się spodoba. Kapelka ma już parę latek, ale kawałki niektóre ma ciekawe. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%)
|
Ostatnio słucham kawałków wykonawców (u nas mało znane) :
- Magnet (norweski zespół) - The XX - The Naked and Famous Czasem również: - The Jezabels - Ef - Risto (fiński artysta) - Trifonic - Azure Ray - Mattafix - Radical Face - Jose Gonzalez Z takich bardziej popularnych lubię też: - Coma - Myslovitz - Kombajn do Zbierania Kur Po Wioskach - ATB Generalnie mam zróżnicowany gust muzyczny. Muzyki klasycznej i filmowej też lubię czasem posłuchać. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ogólnie lubię w większości takie klimaty, jak powyżej. Pozdro! |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Gra tropico 4 ma niezły soundtrack (chociaż na codzień nie potrafiłbym tego słuchać) (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
http://www.youtube.com/watch?v=tFC7ouHpQ2s...feature=related niedługo premiera (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
a znacie zespol "zabili mi zolwia" ?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 45 Pomógł: 16 Dołączył: 28.02.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Znamy, ale tylko z nazwy (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
A może zespół Siekiera z kultowym kawałkiem Szewc zabija szewca (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Tak poza tym to: Pidzama, SOAD, Serj T., Strachy na lachy, The cranberries, Skunk Anansie, The Prodigy, Rise Against(dość prawdziwe), 30 Seconds to Mars i jakieś niedobitki, których nie pamiętam. PS. o Bob Marley (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 19 Dołączył: 4.11.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Ooo tak, ZMŻ są dobrzy (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Ktoś wspomniał o Jelonku wcześniej, też trafiłem na tę twórczość pół roku i mogę z czystym sercem polecić całą płytę. Z mniej popularnych warto zapoznać się z: - New Century Classics (spokojny polski instrumental) - Siddharta (słoweński rock, mają płytę w jęz. angielskim (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) - Jack Johnson (hawajski mix bluesa, folku i nie wiem czego jeszcze (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) - Guided By Voices (indie w formie lo-fi) - Strefa Mocnych Wiatrów (cukiereczek (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) polskie, pirackie szanty (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ) Ten post edytował kilab 22.08.2011, 17:30:41 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat - Strefa Mocnych Wiatrów (cukiereczek polskie, pirackie szanty ) Polskie szanty to tylko Banana Boat - wypas w cholerę (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
|
|
|
|
To może dorzucę, jeśli mowa o polskich zespołach, Riverside. Spodobali mi się na którymś Bolkowie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) 2005 albo 2006.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%)
|
To może dorzucę, jeśli mowa o polskich zespołach, Riverside. Spodobali mi się na którymś Bolkowie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) 2005 albo 2006. Znam Riverside. Fajna muzyka, choć trochę melancholijna. Można nawet rzec - lekko depresyjna. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Kupiłem kiedyś nawet oryginalny album (digipack) : "Second life syndrome", ale średnio mi się spodobał, choć niektóre kawałki są dobre. Najbardziej podoba mi się koncertowy album: "Voices in my head". |
|
|
|
|
|
|
Ok... Temat nieco podrzucam w górę klasykiem gitary elektrycznej... Wystarczy posłuchać i wszystko będzie jasne (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza |
Kumpel ostatnio mi dał ten numer. Ma już 10 lat, a jakoś mi umknął. Hehe, bardzo ambitny tekst (IMG:style_emoticons/default/thumbsupsmileyanim.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 072 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 |
Z ambitnych tekstów to ja polecam http://www.youtube.com/watch?v=rf57azM3Tgo (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 202 Pomógł: 36 Dołączył: 10.06.2011 Skąd: Dokąd Ostrzeżenie: (0%)
|
Ambitny tekst? Letni Chamski Podryw to zdecydowanie to, czego szukacie:
http://www.youtube.com/watch?v=hXjAKHDy4_4 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa |
Progenies Of The Great Apocalypse - szkoda że u nas nie widuje się takich zestawień.
http://www.youtube.com/watch?v=AYhKXHEaJ0U |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 14 Dołączył: 28.11.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
- Trivium
- System of a Down - Three Days Grace - Breaking Benjamin - Skillet - Rise Against - 30 Seconds To Mars - Metallica - Yellowcard - Linkin Park - The Prodigy - Pendulum - The Offspring - The Birthday Massacre - Sunrise Avenue - Foo Fighters - Rammstein - Nightwish - Papa Roach - Evanescenne - Within Temptation - Billy Talent - Apocalyptica - Hollywood Undead - Green Day Mhm, no trochu tego jest ;d Ogólnie to rock & metal, choć czasami rap albo jakieś cuda się przez uszy przewiną. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 9.01.2026 - 11:56 |