![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 31 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: się znamy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nadchodzi taki moment gdy cała dyskografia się znudziła i przesłuchanie po raz n+1 albumów nawet ulubionego artysty/zespołu przyprawia o mdłości. Oczywiście istnieją community takie jak lastfm które pozwalają odkryć wiele cukiereczków ale jestem ciekaw co Wy zaproponujecie od siebie. Słucham bardzo szerokiego spektrum gatunków wiec nie będę Was ograniczał co do tego.
Coś oryginalnego to oczywiście pojęcie względne więc nie krępujcie się i podajcie swoich ulubieńców nawet jeśli uważacie ich za dość znanych. Zapraszam do zabawy ![]() Ja zacznę ( kolejne mogą być z zupełnie innej bajki ): - Celldweller - Sneaker Pimps - parov stelar - Paul Oakenfold Ten post edytował empathon 4.05.2007, 19:12:21 -------------------- Goldenline: Łukasz Rodziewicz
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 3 Dołączył: 18.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatnio np. The Arcade Fire :-)
-------------------- Praktyczne wprowadzenie do JavaScript dla poczatkujacych!
Simplicity of web programming - ferrante.pl blog Functionite - szkolenia JavaScript |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 245 Pomógł: 4 Dołączył: 22.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hans Zimmer (muzyka filmowa)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam całkowicie całą dyskografie Boba Marleya
![]() oprócz tego warto sprawdzić takich jak: -Peter Tosh -Ky`Mani Marley -Athony B -UB40 (w szczególności album the best of UB40 ![]() z polskich wykonawców polecam: -Dubska to dla miłośników reggae (takich jak ja ![]() a niżej trochę latino ![]() - don Omar - Orishas - DJ Mendez dla zadumanych: - Ministry of Sound - Cafe Del Mar odbiegając od tych typów muzyki, obowiązkowo dla tych co nie zmęczyli się słuchaniem Red Hot Chili Peppers, albo nie daj Boże w ogóle nie znają ![]() ![]() Ten post edytował my salsa 4.05.2007, 18:59:23 -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Placebo,
Novika (+Smolik) Snow Patrol Gomez The Fray Archive Do tego gwiazdy Heineken Opener. -------------------- Michał Płachta
Warsztat: Mac OS X Leopard, PostgreSQL, Text Mate, Retrospectiva + SVN |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Metalu nie słucham, ale "Paradise Lost" mnie milutko zaskoczyło melodyjnością. Choć przyznam, jedną płytę jeno przesłuchałem na razie. Kto lubi Pearl Jam, niech sięgnie po "Temple of the Dog", dla ambitniejszych polecam "King Crimson", starsze spokojniejsze, lub nowsze, troszkę bardziej agresywne płyty. "Hot Rats", tudzież "Sheik Yerbouti" "Franka Zappy" też potrafią być miłe dla ucha.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
taka prośba, może piszcie rodzaje muzyki przy wykonawcach, nie którym (mi) nazwy części z wykonawców, nie wiele mówią
-------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cóż Linkin Park
![]() ![]() -------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z elektronicznych/ambientowych lubię:
Massive attack, Thievery corporation, Zero 7, Sigur ros, Mogwai, Team-Sleep Z rocka progresywnego lubię: Riverside, Porcupine tree, Oceansize, Anathema Z innych rockopodobnych: Coma, Kombajn do zbierania kur po wioskach, Myslovitz, Ptaky, Psychotropic Transcedental Z gitarowych: Jose gonzalez, Andy Mckee Lubię także poezję śpiewaną ![]() ![]() Tyle mi się nasunęło na poczekaniu... ![]() A na imprezach i tak leci zawsze jakieś techno, i jest zabawnie ![]() Ten post edytował Speedy 4.05.2007, 21:28:08 -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja ostatnio lubuje sie w ambiencie i jego pochodnych:
FSOL (Future Sound of London) - ZDECYDOWANIE POLECAM ![]() Oczywiscie kompilacje Cafe Del Mar dZihan & Kamien - lekkie i przyjemne klimaty ![]() Obowiązkowo Delerium. To bedzie gatunek New Age. A na koniec psychodeliczny Aphex Twin i jego albumy Selected Ambient Works ![]() Dodam coś jeszcze: Shakedown miła "taneczna" muzyka ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Marley i jego synowie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rock:
Guns n' roses Whitesnake Queen Aerosmith Roxette Extreme AC/DC Van Halen ZZ Top Skid Row itp |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moje spektrum zainteresowań muzycznych jest bardzo szerokie. Podam co ciekawszych i może dla niektórych mnie znanych wykonawców.
To tak w skrócie. Może ktoś znajdzie coś dla siebie ![]() - Apoptygma Berzerk - electro, ebm (electronic body music) - Android Lust - industrial - Amduscia - harsh/dark electro - Assemblage 23 - futurepop, synthpop - Archive - electronic/mogwai rock - Bruderschaft - futurepop - Colony5 - futurepop - Covenant - electro - Delerium - pop - Diary Of Dreams - darkwave - Dismantled - industrial - Evils Toy - electro - Front Line Assembly - industrial - Grendel - dark electro - Helium Vola - electronic/gotic/darkwave - Icon of Coil - electro/darkwave - Lacrimosa - gothic - Ladytron - electro/synthpop - Leaves Eyes - gothic metal - Massive Attack - triphop - Mind.In.A.Box - triphop - NamNamBulu - electropop - Nicholas Lens - classic - Neuroticfish - synthpop - Qntal - electro/gothic - Seize - futurepop - Sirenia - metal - Snow in China - electro/ebm - Spektralized - futurepop - Suicide Commando - electro/industria; - Terminal Choice - electro/ebm - The Birthday Massacre - electronic/rock/new romantic - Theare of Tragedy - gothic/industrial - Tristania - gothic - VNV Nation - electro/ebm/futurepop - Wolfsheim - synthpop/new romantic - Wumpscut - electro Większość tych wykonawców gra mieszankę gatunkową, jednak starałem się ich jakoś sklasyfikować :)Na last.fm pewnie wszystkich można znaleźć, ale nie sprawdzałem bo nie korzystam. ---- edit. Nie no Panowie i (może Panie:)), ja tu mecze posta a Ci się last.fm'em wycfanili ![]() -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 19.12.2006 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hans Zimmer (muzyka filmowa)
ostatnio tez soundtrack z "300" (nie Zimmera) Sunrise Avenue (rock) Blackmores Night (muzyka sredniowieczna? ![]() Deep Forest (etniczna) Evanescence Within Temptation -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może się scanner wypowie...
![]() Ja żadnego muzycznego odkrycia nie poczyniłem ostatnio... ![]() Ten post edytował Hacker 5.05.2007, 08:03:44 -------------------- (\.../)This is Bunny
(O.o)Copy Bunny into your signature to help him... (> <)...on his way to world domination |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 12 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: : getCity ( ); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja znalazlem bardzo fajny zespół,może nie nowy ale bardzo fajny. jego piosenka znalazła się Need For Speed Most Wanted;
Bullet for My Valentine fajne ma piosenki również lubię Linkin Park. Pamiętam kiedyś znalazłem też zespół Thoron 2000 ale już chyba nie istnieje ![]() -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla tych, co podali Archive szczerze polecam Blackfield (http://blackfield.org/) - zdecydowanie się nie zawiedziecie ;)
Anybody do Chorzowa 13 czerwca? Pearl Jam? pozdr. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Anybody do Chorzowa 13 czerwca? Pearl Jam? Yes ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 07:09 |