![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 4 Dołączył: 1.05.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam strone http://winmac.webx.pl wszsytko ladnie dziala, lecz nie wyswietlaja mi sie polskie znaki... wszedzie mam UTF-8 (headery), ale jak justawie header w index.php to nie dziala wogule AJAX... Mozecie cos podpowiedziec, szukalem na forum, na google, ale nie znalazlem odpowiedniego rozwiazania dla mojej aplkacji.
daje tak: żąźćńółśęŻĄŹŚĆŃÓŁĘ a dostaje: zazcn�lseZAZSCN� -------------------- _tworzenie stron www tanio Lublin - tworzenie stron www, tanio, szybko, solidnie, własny CMS.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
javascript wysyłaj jako text/plain z kodowaniem utf-8 i powinno być ok
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 4 Dołączył: 1.05.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam tak, co tu zmienic? -------------------- _tworzenie stron www tanio Lublin - tworzenie stron www, tanio, szybko, solidnie, własny CMS.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2005 Skąd: :jestem(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli masz wszędzie Header'y UTF-8 to proponuję dobry edytor i zapisywanie plików w utf-8 . Staram się przestrzegać jednej konwencji kodowania jeśli cokolwiek piszę - i pomaga. Pzdr
-------------------- Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Było tysiące razy.
Następnym razem będzie ostrzeżenie. -------------------- Michał Płachta
Warsztat: Mac OS X Leopard, PostgreSQL, Text Mate, Retrospectiva + SVN |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:18 |