![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jaki cms polecilibyście dla mojego serwisu?
http://www.uroda.bighost.pl Joomla ani mambo niestety sie nie instaluje, php-fusion też nie wchodzi ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a skad moge wiedziec jaki Ci sie cms zainstaluje skoro te nie dzialaja
nie masz bazy MySQL? jakis powod musi byc dlaczego tamte nie chca dzialac, rozwiaz go albo powiedz w czym problem to moze pomozemy Ten post edytował my salsa 4.05.2007, 15:50:30 -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mysql jest
Poniżej dane z serwera Operating system Linux Machine Type i686 Apache version 1.3.36 (Unix) PERL version 5.8.7 PHP version 4.4.2 MySQL version 4.0.25-standard-log Odpaliłam stronę w cms i bardzo proszę o cenne uwagi ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 3 Dołączył: 30.12.2006 Skąd: co skąd? Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ale starodawna wersja mysql... ;] może nawet za stara...
instalowałeś kiedyś mambo lub joomle? może ty po prostu nie wiesz co wpisać w pola? podaj jakieś szczegóły, a nie tylko, że się nie instaluje EDIT: wow, zajeb* cms. 1,2 mb strona startowa, wszystkie obrazki się wczytały a on jeszcze coś ściągał - chyba petla jakaś. moja rada - usuń to jak najszybciej - ja nie czekam z reguły na strony, które tak długo się ładują Ten post edytował sagittariuspl 28.05.2007, 14:58:40 -------------------- Tylko sprawdzone typy bukmacherskie na BetGen.pl
Potrzebujesz konta bankowego? Nie? Każdy potrzebuje. Porównaj konta i wybierz najlepsze dla siebie Zostań milionerem zaczynając od zbierania truskawek. Każdy może być bogaty - to nie mit. |
|
|
![]()
|
|
Próbowałam zarowno mambo jak i joomle niestety na darmowym serwerze nie mam dostepu do min katalogu tmp
![]() Tylko tą wersję cms udało mi się zainstalować. Uboga jest niestety. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
LOL
![]() ![]() -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
próbowałam tworzyć tmp w udostepnionym katalogu ze stroną z chmod-em poprawnym ale wydaje mi się ze to chodzi o tmp wyżej i do tego nie mam uprawnień
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 3 Dołączył: 30.12.2006 Skąd: co skąd? Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
chłopie ty nawet nie wiesz o czym piszesz... nie wiń serwera za to, że nie umiesz prostego skryptu zainstalować
-------------------- Tylko sprawdzone typy bukmacherskie na BetGen.pl
Potrzebujesz konta bankowego? Nie? Każdy potrzebuje. Porównaj konta i wybierz najlepsze dla siebie Zostań milionerem zaczynając od zbierania truskawek. Każdy może być bogaty - to nie mit. |
|
|
![]()
|
|
Po pierwsze to jestem kobitką
![]() A jeżeli nie bardzo mi to idzie to własnie na forum szukam pomocy. To są błędy które wyskoczyły mi podczas instalacji Joomla Warning: database(): Unable to access /home/.../jomla/includes/../configuration.php in /home/.../joomla/includes/database.php on line 96 Warning: database(/home/...joomla/includes/../configuration.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/.../joomla/includes/database.php on line 96 Warning: database(): Failed opening '/home/.../joomla/includes/../configuration.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/.../joomla/includes/database.php on line 96 Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/.../joomla/installation/install2.php:157) in /home/.../joomla/offline.php on line 25 Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/.../joomla/installation/install2.php:157) in /home/.../joomla/offline.php on line 25 A przy mambo pisało o braku dostępu do katalogu tmp |
|
|
![]()
|
|
uno: 'chłopie' może było za wcześnie napisane, ale to, że jesteś płci odmiennej nic nie zmienia (dobra, trochę język pochamuję, żeby nie było, że tu tylko gbury są ;D )
duo: błędne dane wpisujesz podczas instalacji - baza nie odpowiada. jestem ciekawy co ty tam wpisujesz -------------------- Tylko sprawdzone typy bukmacherskie na BetGen.pl
|
|
![]()
|
|
wpisuję użytkownika z hasłem i nazwe nowej bazy do utworzenia w katalogu cms
i pewnie coś zkiepściłam więc widać na moim poziomie musi mi wystarczyć cms opensolution, no cóż blondynki tak mają hahaha ![]() |
|
|
![]()
|
|
blondynki powinny się rozwijać, a nie zwalac wszystko na kolor włosów
![]() nie wpisujesz nazwy bazy, którą chcesz utworzyć, tylko taką jaka już jest - którą dostajesz od hostingodawcy. -------------------- Tylko sprawdzone typy bukmacherskie na BetGen.pl
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 183 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla ścisłości - niktóre hosty dają tylko jedna bazę, unne dają więcej ale możesz je tworzyć tylko z poziomu panelu administracyjnego (Takie zabezpieczenie - uniemożliwienie używania CREATE DATABASE) ...
Wybierz istniejącą bazę ![]() Dodatkowo, z tego co pamiętam, bez katalogu tmp tez się zainstaluje Joomla poprawnie ![]() |
|
|
![]()
|
|
Muszę spróbowac jeszcze raz tej instalacji, wydawało mi się że próbowałam i z nową i z aktualną nazwą bazy
![]() To mam jeszcze jedno pytanko czy lepiej przejść na joomla z tego cms co teraz mam? Czy całkiem od nowa wystartować ze stroną w php? |
|
|
![]()
|
|
joomla jest zbudowana na bazie php i mysql, więc nie rozumiem pytania. joomla ma napewno większe zaplecze niż twój aktualny wybór
|
|
![]()
|
|
Chodzi mi o to żeby nie korzystać z gotowych cms tylko od nowa napisać ją w php bo wtedy nie ma ograniczeń szablonów, grafiki tak jak teraz .
Czy w joomla są dodatkowe opcje np wklejanie foto, kometarze dodatki dzieki którym odwiedzający mogą zostawić swój slad w serwisie a przez to troszeczkę się z nim integrować ... |
|
|
![]()
|
|
oczywiście, że jest taka możliwość - czasem wystarczy tylko zainstalować kilka wtyczek.
pisanie serwisu od początku to bardzo kosztowne i pracochłonne zajęcie. myślałaś o wykupie hostingu lub poszukania konta sponsorowanego? (jeżeli zobaczyłbym statystyki i byłyby one satysfakcjonujące znalazłbym miejsce na serwerze z zainstalowaną joomlą - jeżeli jesteś zainteresowana proszę o kontakt na PW) -------------------- Tylko sprawdzone typy bukmacherskie na BetGen.pl
|
|
![]()
|
|
Cały czas myślę nad tym ale przeraża mnie od nowa pozycjonowanie strony bo trochę czasu mi to zajęło żeby znaleść sie w google na pierwszej stronie wyszukiwania a teraz zaczynać wszystko od nowa ...
ale serwis sie rozwija i nie mogę pozwolić sobie na to żeby znikał z sieci jak to czasem mam miejsce. |
|
|
![]()
|
|
to się nazywa htaccess lub location w header -> google to przyjmuje. domena to ważniejsza sprawa niż content
|
|
![]()
|
|
Witam ponownie,
Mając na uwadze sugestie, kontynuując modernizację serwisu w pierwszej kolejności dokonałam zakupu domeny. I w związku z tym proszę o pomoc, wskazówki, co dalej? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 00:32 |