![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam następujący problem, mianowicie domyślam się ze można takie coś zrobić, ale nie wiem jak to nazwac , więc nie umie wyszukać na forum. Chciałbym zrobić tak, ze jeśli w tekscie pojawia sie nazwisko to odrazu tworzy sie link , jeżeli takie nazwisko jest w bazie danej w tableli z nazwiskami... Prosze o pomoc, jakiś przykład lub ewentualnie odwołanie do artykułu postu, lub poporstu powiedzieć jak fachowo to nazwać , to poszukam na forum ![]() Z góry dzieki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 31 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: się znamy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
preg_replace " title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
Wczytujesz z bazy dane do dwóch tabel pomiędzy którymi masz relacje nazwisko->adres na zasadzie kolejności. -------------------- Goldenline: Łukasz Rodziewicz
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przejżalem ta funkcje ale mało sie dowiedziałem , jak to zaczaść , wiekszość przykładów sa dla bbcode lub ucinania ( czyszczenie ) html
A ja chciałbym aby porównywał tekst ( nazwisko ) z nazwiskiem z bazy i tworzył link odrazu do tego nazwiska , np taki nazwisko.php?id=x |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.08.2025 - 02:54 |