![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 20.11.2003 Skąd: oddajcie od ;-] Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zbudowałem sobie stronę, która obecnie żyje własnym życiem, użytkownicy piszą komentarze, różne artykuły itp, wszystko dzieje się dzięki PHP4 i mySQL 4.x, na stronie w tym samym momencie przebywa zawsze min. 20 osób.
Moje pytanie jest następujące, jak sprawdzić, o ile jest w ogóle taka możliwość, że strona napisana jest poprawnie, optymalnie, działa szybko, że np przy 100 osobach online nic sie nie będzie sypać itp. -------------------- trening czyni mistrza!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 10 Dołączył: 20.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli masz kopie strony na swoim localhoscie to możesz użyć Apache Benchmark do testowania wydajności.
Uruchom pod DOS'em ../apache2/bin/ab.exe Kod ab.exe -n 250 -c 15 http://127.0.0.1/strona Więcej w dokumentacji: Link |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 20.11.2003 Skąd: oddajcie od ;-] Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ciekawe, wielkie tx.
z innej beczki, zagladalem na strone konkurencyjna, i mimo iz ma więcej linkow, odnosnikow, kodu i obrazkow rozmiar strony w opcji 'informacje o stronie' jest 2x mniejsza od mojej, dlaczego tak jest? -------------------- trening czyni mistrza!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z innej beczki, zagladalem na strone konkurencyjna, i mimo iz ma więcej linkow, odnosnikow, kodu i obrazkow rozmiar strony w opcji 'informacje o stronie' jest 2x mniejsza od mojej, dlaczego tak jest? daj linka do Ciebie i do konkurencji to zobaczymy. obrazki sie nie liczą w tym "informacje o stronie" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:17 |