![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 25.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej! Mam na stepujący problem: mam dwa pliki .php
W uproszczeniu;
polecenie echo pokazuje poprawną wartość zmiennej $edycja['zmienna'] np.22, ale gdy używam tej wartość do porównania, to ona jakby równa się zawsze 0. Najdziwniejsze, że gdy napisze tak jak poniżej to to funcjonuje.:
Dlaczego w pierwszym przykładzie, to nie działa, pomimo tego że polecenie echo pokazuje że $select ma poprawna wartość? Z góry dziekuje za odpowiedź - asia |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a gdzie deklaracja zmiennej $zima?
jezeli jest w funkcji to ok pisz kod DOKLADNIE, bo niewiadomo o co chodzi jezeli zmienna jest zdeklarowana poza funkcja napisz na poczatku funkcji global...:
w drugim przypadku mowisz funkcjonuje? sory nie widzialem wczesniej ale dopoki nie napiszesz normalnego kodu, to nic Ci nie pomoge ![]() to co napisalas wogole nie bedzie dzialac Ten post edytował my salsa 3.05.2007, 19:45:39 -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
globale to zło
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 25.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziekuję za wszystkie odpowiedzi i wskazówkę, żeby pisać dokładny kod, od tej pory bedę tak robić. Nie napisałam że $zima jest integer.
Rozwiązanie okazało się banalne: function wiosna((int)$edycja['zmienna']); pozdrawiam i dziekuję Ten post edytował asiasek 3.05.2007, 20:55:47 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 06:58 |