![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 9 Dołączył: 23.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem z tinymce (wersja 2.1.0). Wszystko fajnie działa pod FF ale po IE i Operą nie :/
Kod jaki mam na stronie na której ma być tinymce: Kod <html> <head> <script language="javascript" type="text/javascript" src="jscripts/tiny_mce/tiny_mce.js"></script> <script language="javascript" type="text/javascript"> tinyMCE.init({ mode : "textareas", language : "pl", //jesli masz sciagnietego langpacka }); </script> </head> <body> <form> <textarea ></textarea> </form> </body> </html> Adres na którym jest skrypt: http://www.projektowaniewww.com/tinymce/ Proszę o pomoc! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2004 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź co się stanie kiedy usuniesz ostatni przecinek, po linijce z "pl".
Z tego co zdążyłem się zorientować to w JS listy nie kończą się ani przecinkiem, ani średnikiem, ani niczym innym. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja też mam taki problem, a mój kod wygląda tak:
Kod tinyMCE.init({ language : "pl", mode : "textareas", theme : "advanced", plugins : "advimage, table", theme_advanced_buttons1 : "bold,italic,sub,sup,|,justifyleft,justifycenter,justifyright,justifyfull,bul ist,numlist,|,undo,redo,|,link,unlink,image,code", theme_advanced_buttons2 : "tablecontrols", theme_advanced_toolbar_location : "top", theme_advanced_toolbar_align : "left", extended_valid_elements : "a[href|target|title|onclick],img[class|src|alt|title|width|height|onmouseover|onmouseout],hr[class|width],span[class|style]" }); Pytałem już na forum TinyMCE, ale nikt nie odpisał. Ten post edytował KapiX 29.12.2007, 15:05:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A możesz pokazać ten kod online ? Przyczyn może być kilka.
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A możesz pokazać ten kod online ? Przyczyn może być kilka. Raczej nie, to część panelu admina, który już prawie jest ukończony, czyli nie mają do niego dostępu osoby trzecie. Dodam tylko, że podobny (mój błąd ![]() EDIT: kod, który podałem w poście wyżej jest błędny, ale poprawny (ten, który działa w innym katalogu) również nie działa. Ten post edytował KapiX 29.12.2007, 15:59:22 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Dodam tylko, że ten sam kod działa na tej samej domenie, ale w innym katalogu. W takim razie problemem pewnie będzie: Spróbuj może dać ścieżkę bezwzględną (z / na początku): |
|
|
![]()
|
|
Spróbuj może dać ścieżkę bezwzględną (z / na początku):
Nie pomogło. Wpisałem nawet bezpośredni adres (z http://) i też nic nie dało. EDIT: Już nieważne, zastosowałem FCKEditora, który swoją drogą też działa mi tylko pod FF. Ten post edytował KapiX 30.12.2007, 13:19:51 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 11:06 |