![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2007 Skąd: WWA Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam pewien problem. Mam w bazie table category. Mam zamiar przechowywać w niej kategorie pod które podpięte będą później artykuły. Z powodu mojego widzi mi się chciałem zmieniać kolejność ich wyświetlania na stronie. Baza wygląda tak:
Mam więc kod, który wyświetla wszystkie kategorie:
Oraz dalej części odpowiadające za zmianę pola 'ord' w bazie:
Problem jest mianowicie taki, że klikając na Góra albo w ogóle nic się nie dzieje, albo gdy klikam na ostatnią kategorię przenosi ją na samą górę, a nie o jeden. -------------- Problem rozwiązany. Można usunąć. Ten post edytował zlw 2.05.2007, 09:00:23 -------------------- Krzysztof Zalewski :: blog
---------------------------------------------------------------------------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 422 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2005 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To co napisales nie ma sensu - zmiana kolejnosci.
Zmieniasz id jednego na inny. I w tym momencie masz dwa rekordy o tym samym id wiec kolejne zapytanie zmienia dwa rekordy naraz.. Bez sensu ![]() Ja bym dal jakas wartosc tymczasowa najpierw jednemu np -1 ![]() -------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
bzdury.pl - Królestwo rozrywki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
daj pole w bazi np. pozycja i tam nadaj wartosci i wtedy zamieniaj
i tak jak wspomnial kolega nie pracuj na id -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 12:53 |