![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak usunąć dane o pracowniku z każdej tabeli?
Próbowałem tak: Kod DELETE FROM DaneOsobowe, Zarobki WHERE DaneOsobowe.Id_do=Zarobki.Id_do AND imie='Marcin' Z jednej tabeli nie ma problemu a z kilku .. ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cos w tym stylu powinno zadzialac
szczegolowo to jest omowione w dokumentacji - http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/delete.html -------------------- "If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nie pojdzie caly czas sie pluje o to samo:
Cytat Incorrect syntax near ','. Czyli pewnie o przecinek po pierwszym DaneOsobowe. PS. Pracuje z baza MySQL Server '05 A jeszcze mam pytanie do forumowiczów, otóż w tersci zadania mam napisane: Za pomocą wyzwalacza oprogramować usuwanie pracowników (z każdej tabeli informacje o danym uzytkowniku maja zostać usuniete). Czyli powinienem to zrealizować za pomoca NEW TRIGGER a nie tak jak robie NEW QUERY ? Wybaczcie za poziom pytania ![]() Ten post edytował beel 1.05.2007, 19:10:02 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyzwalacz to wlasnie triggger.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Treść zadania:
Za pomocą wyzwalacza oprogramować usuwanie pracowników (z każdej tabeli informacje o danym uzytkowniku maja zostać usuniete) OK dzieki za rozjasnienie, tyle udalo mi sie zrobic:
Tylko, że mi to nie wywołuje zadnego dzialania, dalej obie tabele przechowuja te same dane ;( PS. Mam usuwac info o wszytskich pracownikach czy o jakims danym np jednym tylko ? TEMAT TEN MOZNA USUNAC PRZENIOSLEM SWOJE ZAPYTANIE DO DZIALU MSSQL SERVER Ten post edytował beel 2.05.2007, 19:27:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:35 |